Zadranka Milena Popović, umirovljena trgovkinja, jutros je morala iseliti iz kuće u Saljskoj ulici.

Njoj je jutros stigla i odbijenica za odgodu odluke o ovrhi kuće u kojoj živi s nezaposlenom 24-godišnjom kćeri i nepokretnom 91-godišnjom majkom.

- Koliko policajaca, kao da sam najveći kriminalac. Zaključila sam da je bolje otići sama nego da me potegnu, mirno je odlučila napustiti svoju kuću očajna 58-godišnjakinja.

Ovršno rješenje Općinskog suda u Zadru ustupilo je uslijed, kako tvrdi, krivotvorenog preudugovora o kupoprodaji imenovine. Sve je krenulo 2008. godine kad je dogovorana kupoprodaja njezinog zemljišta u Crnom. 

- Slađana Jurišić i njezin muž Mijo, vlasnici zadarske tvrtke, rekli su da će kupiti moje zemljište.  Iako nisam tražila kaparu, oni su mi dali 10 tisuća eura. No kako su otezali sa kupovinom, nakon osam mjeseci prodala sam zemljište drugom kupcu. Kad sam im došla vratiti kaparu, tražili su duplo veći iznos, prepričala je novinarima Popović.

Na sudu je pokrenut spor kojeg je izgubila, a zatim je uslijedio ovršni postupak nad njezinom kućom u kojoj živi od 1998. godine.

- Godinama sam suze lila jer nisam znala što ne "štima", a u međuvremenu sam se i razbolila. Sve dok prošle godine nisam otkrila ugovor kojeg sam vidjela prvi put u životu, a na kojem je stajao moj potpis, krivotvoren, kazala je Popović,  napominjujući kako je naivno vjerovala krivim ljudima.

Na dražbi je njezina kuća prodana za 1/3  procijenjene vrijednost (50 tisuća eura), a kupila su je upravo prozvani Jurišići, rekla nam je Milena Popović. Međutim, s prodajom se naplatila banka zbog toga što je Popović bila jamac za kredit svojih prijatelja.

- Ona je podnijela kaznenu prijavu zbog krivotvorenja. U slučaju da se dokaže da je sporni ugovor krivotvoren, kuću neće nikad više dobiti natrag, naglasio je njezin odvjetnik Trpimir Kučina te dodao kako će joj u tom slučaju biti naplaćena pretrpjela šteta.

- Moja borba ovdje ne prestaje, idem do Haaga ako treba. Ne dam im taj gušt. Sve su mi uzeli, a i dalje tvrde da ja njima dugujem, poručila je 58-godišnjakinja koja ne zna gdje će večeras prespavati.