ZADAR - Delegacija od trideset članova iz Južne Koreje posjetiti Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRU NOVU u prostorima Agencije. Iz Južne Koreje stižu predstavnici ukupno trinaest instituta za evaluaciju regionalnog programa, koji pripadaju Ministarstvu trgovine, industrije i energije Južne Koreje.

Delegacija će u razdoblju od 10. do 17. prosinca posjetiti tri srodne institucije unutar Europske unije za koje smatraju da provode izvrsne primjere dobre prakse. Riječ je o Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRI NOVOJ iz Hrvatske, Tehnološkom parku Ljubljana iz Slovenije i Udruzi industrijalaca iz Austrije.

ZADRA NOVA sa zadovoljstvom je odgovorila na poziv svojih prekooceanskih kolega kojima će prezentirati rad Agencije. Delegacija će imati priliku upoznati se sa načinom provođenja lokalne razvojne politike i njene implementacije, pružanja podrške MSP-u, radom One Stop Service Centra za privlačenje investitora, kao i sa projektima koje je Agencija provela i onima koji su u fazi provedbe.

Bit će ovo svakako prilika za obje strane da međusobnom razmjenom znanja i iskustava dodatno unaprijede svoj rad, ali i da osiguraju kvalitetan početak buduće suradnje.