U četvrtak, 30. srpnja počinje tradicionalna Noć punog miseca koja će i ove godine trajati tri dana. 

Plan i program predstavili su na današnjoj konferenciji za medije organizator Neven Stojaković, član klape Kontrada Tomislav Pehar te Dragan Brzoja, predsjednik udruge Zvuci Zavičaja.

U četvrtak je otvorenje sajma na kojem će na zadarskoj rivi više od 80 izlagača predstaviti svoje proizvode.

Drugi dana manifestacije održat će se 1. Međunarodna Cvitarijada, natjecanje svirača usne harmonike. 

- Na natjecanju će nastupiti 13 izvođača, među kojima su njih pet iz Zadra, rekao je inicijator ideje Dragan Brzoja te predstavio posebnog gosta natjecanja, Guntera Kirstena iz Njemačke.

Finalna večer čeka vas u subotu kad se program proširuje i na gastro ponudu, odnosno na ugostiteljski dio festivala.

 - Ponuda je isključivo mediteranska, na taj način čuvamo ono što je ostalo od naših starih, kako u gastronomiji tako i u kulturi i običajima te stvarima koje danas pomalo nestaju, napomenuo je organizator Neven Stojaković.

Na glavnoj pozornici oko 20 sati nastupit će Zvuci Zavičaja, a publiku će zabavljati i klape Kolajna, Donat i Kontrada te Vili Kalmeta.

Kako bi se izbjegle gužve glavna pozornica je pomaknuta na sami mul, a na mjestu gdje se ona nekada nalazila postavljen je i drugi ulaz na rivu što se pokazalo kao odlično rješenje.

Dolazak automobilom do Poluotoka na dan manifestacije gotovo je nemoguć, pa organizatori apeliraju na građane da vozila ostave izvan centra grada.