Iz Sarajeva se vratio zadarski nadbiskup Velimir Puljić koji je na današnjem obraćanju za odlučio podijeliti svoje dojmove sa papinog posjeta.

Podsjetimo, papa Franjo je na stadionu Koševo služio misu pred oko 70.000 okupljenih vjernika i uputio snažan apel za mir u svijetu te pozvao Hrvate, Bošnjake i Srbe u BiH na slogu i mir.

- U Sarajevu se dogodilo nešto nadljudski, započeo je Puljić kojem je ovaj događaj poseban s obzirom da je i sam rodom iz BiH. 

O papinom posjetu ima samo riječi hvale te prenosi čestitke svim koji su taj veliki događaj organizirali. Prisjetio se i papinih posjeta Hrvatskoj te napomenuo koliko su ti događaji značajni za sve kršćane.

Na pitanje o stavu o papinoj izjavi da „nije nužno ići u crkvu, ni davati joj novac" koja je preplavila sve medije ostao je blago iznenađen objasnivši da je tek stigao i da nije obaviješten o izjavi no nadodao je:

- On je vrlo originalan papa, nije došao braniti crkvu već kao čovjek iz naroda.

Kao jedan od najvećih doživljaja naveo je potresan Susret svjedočanstva u kojem su ljudi pričali svoju tešku sudbinu. 

Svoje obraćanje javnosti zadarski nadbiskup završio je s informacijom da im je papa potvrdio da zasad nije u planu posjet Hrvatskoj.