ZADAR- Župan Stipe Zrilić i zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Zvonimir Vrančić jučer su primili Nj.E. Danielu Karagjozosku, veleposlanicu Republike Makedonije u RH.

Župan je na samom početku razgovora izrazio sućut zbog žrtava stradalih u terorističkom napadu u Kumanovu, te naglasio kako se nada da će Makedonija ući u Europsku uniju koja je zona sigurnosti.

Zadarska županija ima dobru suradnju s predstavnicima makedonske nacionalne manjine u našoj županiji, rekao je župan i dodao kako je njihova predstavnica redovito nazočna na svim sjednicama županijske Skupštine. Naveo je i podatak o malom broju makedonskih turista koji posjećuju Zadarsku županiju i naglasio kako bi bilo dobro ponovno uspostaviti zračnu liniju Skopje-Zadar.

Nj.E. Daniela Karagjozoska kazala je kako je u Zadar došla da bi razgovarala o mogućnostima gospodarske suradnje, posebice u dijelu turizma. S tim u vezi navela je kako već nekoliko godina sudjeluje u razgovorima oko ponovne uspostave spomenute zračne linije te kako bi ta linija dovela više turista u Zadarsku županiju. - Makedonija ekonomski ide naprijed, puno je ljudi zaposleno u posljednjih nekoliko godina, Makedonci sada dobro žive i idu na godišnje odmore, istaknula je Nj.E. Daniela Karagjozoska naglasivši kako je velika zapreka upravo loša prometna povezanost s Hrvatskom.

Zamjenik gradonačelnika Zvonimr Vrančić rekao je kako će i Grad Zadar podržati sva njihova nastojanja u poboljšanju turističke komunikacije između dvije zemlje te da bi tu komunikaciju poboljšala upravo ponovna uspostava zračne linije Skopje-Zadar.

Na prijemu, nazočni su bili pročelnici Upravnih odjela za gospodarstvo Zadarske županije i Grada Zadra Ante Vukašina i Ivica Katić te predstavnica makedonske nacionalne manjine u Zadarskoj županiji Mirjana Majić.