ZADAR - Posljednji je dan akcije "Protiv raka u dva koraka" koju je pokrenula Liga protiv raka Zadar, a pridružila se i Udruga limfoma i leukemije. U dva tjedna, odaziv građana bio je velik, pa je akcija prikupljanja potpisa za otvaranje Onkološkog odjela u zadarskoj bolnici bio produljen za još jedan tjedan. Na današnji je dan svoj doprinos prikupljanju potpisa dala i tvorinca kruha Zadar koja je građanima predstavila svoj novi proizvod - proteinski večernji kruh. Kad je zdravlje u pitanju, svaka inicijativa je dobrodošla.

- Koliko je potpisa prikupljeno, znat će se kroz tjedan dana, kad se zbroje svi potpisi diljem Županije, kazao nam je Igor Blaslov, predsjednik Udruge limfoma i leukemije. U društvu supruge Tanje i Lade Šokota iz Lige protiv raka danas je prisustvovao posljednjem danu prikupljanja potpisa vidno zadovoljan odazivom građana. Kao bivši pacijent koji ima iskustva s liječenjem, odlascima u Zagreb, velikim troškovima i naporom kojeg svaki onkološki bolesnik mora proći, još je jednom napomenuo kako je Zadru neophodno potreban objedinjeni Onkološki odjel.

Naravno, do cilja stoji samo jedna viša istanca, Ministarstvo zdravlja, kojem će peticija i zahtjev za otvaranjem takvog Odjela biti uskoro isporučeni. Da zahtjev za uspostavljanjem objedinjenog Onkološkog odjela u zadarskoj bolnici ima svoje pokriće potvrdio je i dr. Branko Dukić, koji je u više navrata istaknuo kako Opća bolnica Zadar ima tim liječnika koji je spreman raditi na takvom odjelu i proći dodatnu edukaciju, a sve u svrhu što boljeg i bržeg načina ukazivanja pomoći bolesnicima kojima je takav vid pomoći najpotrebniji, a kojih je u Zadarskoj županiji posljednjih godina iznimno velik broj.