ZADAR- Ist International Sastrade Aktiengesellschaft iz Kneževine Lihtenštajn novi je vlasnik zadarske Tvornice specijalnih strojeva, čuvenog SAS-a koji je posljednjih godina nestao iz zadarske javnosti.

Nestao je i iz sudskog registra 2012. godine jer tri godine po redu nisu po zakonskoj obvezi objavljivali svoja godišnja financijska izvješća.
SAS Strojogradnja je ponovno vraćen u sudski registar kada je došlo i do promjene u Upravi te tvrtke. Umjesto Mira Dragana, koji je bio direktor od 2009. godine, nakon Kristijana Magaša, koji se kratko zadržao na čelnoj poziciji SAS-a, članom Uprave postaje Zadranin Klaus Grbeša. Miro Dragan postavljen za prokuristu tvrtke u kojoj je njegov brat Jozo Dragan, bio suvlasnik zajedno sa slovenskom tvrtkom Rico. Očito je da su oni svoje vlasništvo preselili u malu kneževinu, koja ima status porezne oaze u EU.


Od ovog proljeća Klaus Grbeša ostaje s mandatom od četiri godine jedini je Član Uprave, dok je Slovenac Marko Plahuta postao prokurist. Mira Dragana više nema u vodstvu SAS Strojogradnje. Uz temeljni kapital od 132 milijuna kuna, u Nadzornom odboru ostaju Jozo Dragan i Janez Škrabec.