ZADAR- Marina Dujmović Vuković, Željko Uzelac i Božena Krce Miočić, troje je članova Upravnog vijeća koje je predložio župan Stipe Zrilić da iduće četiri godine stave na noge novu županijsku ustanovu INOVAcija.

Tako se skraćeno zove Centar za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije - INOVAcija, jedna od tri županijske ustanove koje osniva Zadarska županija.

 

Uz Marinu Dujmović Vuković, pročelnicu Ureda župana te dr. Boženu Krce Miočić sa zadarskog sveučilišta u UV je i jedan bivši direktor.

Željko Uzelac, poznat kao dugogodišnji direktor LTH Metalni lijev sa sjedištem u Benkovcu, od proljeća ne vodi više tu tvrtku, za što je dobivao nagrade te bio među dobitnicima priznanja menadžer godine. Često je bio domaćin visokim političkim gostima kojima je benkovačka tvronica bila nezobilazni dio protokola uspješnih. Uzelca je u Upravi te tvrtke zamijenio Milivoj Knežević uz još jednog Slovenca.

Kadrovska promjena obavljena je istodobno s povećanjem temeljenog kapitala tvrtke na čak 30 milijuna kuna, od strane slovenske tvrtke LTH Ulitki koja je jedini vlasnik benkovačkog pogona.

Diplomirani inženjer strojarstva Željko Uzelac, kao što je poznato, bavi se već dugo uzgojem maslina, vinove loze i smokava u partnerstvu s Radoslavom Bobanovićem, s kojim je suvlasnik zadruge Masline i vino.

Župan ga je angažirao kako bi svoje bogato iskustvo na tržištu auto industrije prenio u funkcioniranje ustanove koja će, kako je to najavila pročelnica Dujmović Vuković, stvoriti uvjete za korištenje fondova EU i druge dostupne izvore financiranja. A sve to kako bi se aktivno uključili u stvaranje suvremenog poslovno-inovacijskog okružja za lakše i veće ulaganje u istraživanje, razvoj i poduzetništvo.