ZADAR- Najveće okupljanje motorista u Hrvatskoj - Croatia Harley Daysa, koje je prošlog vikenda održano u Biogradu, prošlo je besprijekorno. Ta tvrdnja odnosi se na stanje sigurnosti, prvenstvo javnog reda i mira i pometa, kazao nam je Elis Žodan glasnogovornik PU zadarske.


Zadarska policija imala je pojačano osiguranje u Biogradu, kao i defileu, koji zbog kiše nije održan u većem broju vlasnika Harley Davidsona. Iako je kiša poremetila program tog događanja, sreća u nesreći je bila da nije bilo padanja, odnosno proklizavanja.
- Obzirom da smo prije tri godine zabilježili više prometnih nesreća s teškim ozljedama, ove nije bilo niti jednog pada. Nije bilo nikakvih problema niti s alkoholom, ističu u policiji, premda su se motoristi i njihovi gosti dobro zabavljali. Očito su bili razumni i odgovorni pa nakon pijenja nisu vozili.
Koliko ih je točno bilo i kakav su prihod ostavili u Biogradu, to najbolje znaju njihovi domaćini.
Ono što javnost zna je činjenica da je to po značaju Hrvatske turističke zajednice bila druga po značaju manifestacija ovog ljeta u Hrvatskoj. HTZ je organizaciju Croatia Harley Daysa financirala sa 600 tisuća kuna, a ministar Darko Lorencin, koji je otvorio manifestaciju, obećao je potporu i drugi put.