U Zadru se u nedjelju navečer igrao prvi dalmatinski hokejaški derbi u povijesti. Na ledu klizališta pokraj crkve Svete Marije snage su odmjerili hokejaši-amateri iz Podstrane pokraj Splita i momci iz zadarske Bure.

Hokejaši iz Podstrane na susret su došli na poziv Zadrana i pobijedili s 3:2. Nije bilo sudaca ni sve potrebne hokejaške opreme pa su izostali grublji "susreti" igrača. No, nije bilo ni pokala ni medalja, jer je to bila prva i ujedno prijateljska utakmica. Dvjestotinjak gledatelja ipak je uživalo, a pljesak su pobrale obje ekipe. U sastavu Podstranjana bio je i povratnik iz Kanade Marin Bavčević, koji je nakon 18 godina po prvi puta stao na led i zaigrao hokej. Možda je i njegovo iskustvo pridonijelo pobjedi ekipe iz Podstrane.

 

Poslije njih na led su izišli i seniori Bure, a hokejaško iskustvo, doduše amatersko, ima i poznati biogradski biznismen Milan Šangulin, koji je zaigrao zajedno s Dariom Longinom-Đinom i Igorom Berghausom. Ekipa 50+ ipak je izgubila od mladića iz Donata s 4:2. Njihov najmlađi igrač je bio Anđelo Paulović (8).