U srijedu, 06. studenog, s početkom u 20 sati u HNK Zadar na programu je predstava prema autobiografskom djelu Mani Gotovac: "Pričaj mi o Gorkome", u produkciji kazališta Planet ART iz Zagreba. Igraju: Hana Hegedušić, Robert Plemić i Judita Franković.
Predstava je nastala prema autobiografskoj prozi „Fališ mi" prvi i drugi dio, najčitanijim knjigama u Hrvatskoj u protekle dvije godine.

- Za mene je bilo famozno dotaknuti te likove, utjeloviti je teška riječ jer je predstava bazirana na odnosu dvoje ljudi, i ne dotiče sve likove iz knjige. Ja sam doslovno u jednoj noći pročitala obje knjige. To je jedna od knjiga koja vas dotakne i potakne na razmišljanje i ne ispuštate ju iz ruku, rekla je za emisiju Kvarat ure kulture na Radiju 057 glumica Judita Franković. Mlada talentirana glumica u predstavi je narator i pripovjedač koji je, kako kaže, spoj između svih događanja u predstavi.

- Trudili smo se pokazati te jake emocije i vjerujemo da predstava nije prešla na onu drugu stranu, što se zna dogoditi, a to je patetika. Volim igrati predstave gdje je publika blizu, svaki udah nešto znači i predstava je i za publiku izazov. Nikoga ne maltretiramo iz publike, ali smo dosta blizu i to je poseban osjećaj, neka varijanta 3D-a u kazalištu bez naočala, kaže Judita Franković koja se okušala u kazalištu i filmu.

Cijena ulaznica iznosi 50 kuna, a mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar radnim danom od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.