Zadranin Vedran Morović novi je igrač kosovskog prvaka KK Peja. Moroviću će trener biti dojučerašnji strateg Cibone, Danijel Lutz, na čije je inzistiranje spomenuti igrač i došao. Prošlu sezonu započeo je u Širokom da bi kraj dočekao u svom Zadru.

Iako ljudima koji prate košarku angažman na Kosovu zvuči apstraktno i kao korak unatrag u karijeri, istina je potpuno suprotna. Radi se o jednoj zdravoj sredini u kojoj je gušt igrati i raditi. Hrvati su cijenjena "roba" na Kosovu, a u prilog tome govori da je bivši trener spomenutog kluba također bio Hrvat, Rudolf Jugo.

Mladi i ambiciozni predsjednik, Art Gashi, ima ambiciju s klubom napraviti nešto i u regiji, a u dogledno vrijeme se spominje i moguć nastup u ABA ligi. Za ovu sezonu se pokušava ishoditi dozvola za igranje BIBL lige što objektivno ovaj klub zaslužuje.

Igranje pred punom dvoranom gdje su igrači svetinje, ali i činjenica da se uvijek ispoštuje dogovoreno san je svakog igrača što nažalost u novije vrijeme u Hrvatskoj više nije slučaj.