Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je o uhićenju 14 državljana Afganistana od kojih šestero maloljetnih, koji su jučer i danas nezakonito prešli granicu Republike Hrvatske.

Kontrolom teretnog automobila marke volvo s prikolicom srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Srbije, u tovarnom prostoru prikolice jučer su na graničnom prijelazu Bajakovu zatečena i uhićena šestorica državljana Afganistana, od kojih četvorica maloljetnika.

Na županijskoj cesti Tovarnik- Sotin, oko 1500 metara od Tovarnika, jutros je zatečeno i uhićeno osam državljana Afganistana, od kojih dvoje djece. I protiv njih doneseno je rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH te pokrenut postupak povratka u Srbiju.

Prema podacima vukovarsko-srijemske policije, od 1. siječnja do 25. rujna 2011. godine u nezakonitom prelasku državne granice zatečena su ukupno 774 strana državljana, što je u odnosu na isto razdoblje 2010. godine, kada su zatečena 172 stranca, povećanje od čak 350 posto. Od ukupnog broja stranih državljana zatečnih ove godine u nezakonitom prelasku državne granice, 478 je Afganistanaca.