Austrijska krava Yvonne, koja je u svibnju utekla iz "transporta smrti" na putu do klaonice i još uvijek se uspješno krije u bavarskim šumama, blizu tromeđe Njemačke, Austrije i Češke, izazvala je već takav interes javnosti i medija pa je za njezin pronalazak tiražni njemački Bild raspisao nagradu od 10.000 eura.

 

Mediji u Austriji objavljuju reportaže iz njezine "rodne staje i dvorišta" i pišu o njezinu vlasniku Wolfgangu Ganzeru. A mediji u drugim zemljama o njoj govore kao o kravi koja "zna ići svojom cestom", pa čak i kao o "slobodoljubivoj kravi".

Neki medijski analitičari zaključuju da to nije slučajno u vrijeme godišnjih odmora i "sezone krastavaca", odnosno manjka velikih događaja i važnih informacija...

Nagradu od 10 tisuća eura dobit će onaj tko je dovede živu. Svi brinu za ovu "bistru i inteligentnu muzaru" i žele da što prije bude uhvaćena i nađe se na sigurnom.

Ova muzara je pobjegla krajem svibnja u šumu u Zangbergu, u bavarskom okrugu Muhldorf, kao da je slutila što joj se sprema u transportu na klaonicu. Svojeglava Yvonne zadobila je opće simpatije pa ju je gazdinstvo Aiderbichl otkupilo od vlasnika i amnestiralo od klaonice.

Svi pokušaji da se krava-bjegunac uhvati bili su neuspješni. Nisu pomogle ni mirisne mrkve, jabuke ni druge kravlje poslastice. Nije uspjela ni misija rasplodnog bika Ernesta koji je ostavljen u šumi da bi kravu iz skrovišta izvukle njegova rika i njezina potreba za parenjem.

Pojavila se ideja da se angažira helikopter s termokamerom, čiji sat leta stoji 4500 eura.