ZADAR- Zbog jedne parcele na kojoj se nalazi dvorana STK Donati i izbjegavanja imovinsko - pravih sporova Gradsko vijeće je krajem prošle godine odlučilo, a arhitektonski biro RENE danas je prezentirao izmjene Detaljnog urbanističkog plana uređenja tehničkog školskog centra.
Sporna parcela riješena je novim planom parcelizacije. U samom Planu došlo je do izmjena u terminima tekstualnog dijela, te se omogućava etapna gradnja,  pojasnio je autor plana, arhitekta Bogdan Marov.
Predrasprava u Velikoj vijećnici prošle je bez velikog zanimanja, budući da se tim DPU-a ne mijenja nikakva namjena sadržaja koji ostaju sportski, stambeni i poslovni uz određenu infrastrukturu.
Radi se o obuhvatu plana gdje se nalazi nogometno igralište Bagata, stolnoteniska dvorana, a  kojim se planira gradnja nove školska dvorane, infrastrukture te više stambenih objekata. Jedan od njih je na lokaciji nekadašnjeg rasadnika Šumarije u Vruljici. Tamo će graditi zgrada sa sedam katova. Investitor je Brodomerkur, tvrtka Mirka G4rbešića, koji je i vlasnik Maraske.
Pri kraju je izrada glavnog izvedbenog projekta. Investitor je dobi važeću lokacijsku dozvolu i nije iskopao temelje za zgradu, kako su mnogi posumnjali. Radi se o drugom investitoru, koji ima dozvolu, kazao je Marov u današnjoj raspravi, a prema DPU- može graditi objekt s najviše osam stanova.