Tri kola prije kraja Zadar je i teoretski osigurao titulu kuglačkog prvaka Hrvatske. Pobjedi u Rijeci nadovezao se i poraz Zaprešića u gostima kod Zanatlije, čime je zadarska momčad otišla na sedam nedostižnih bodova nad najvećim rivalom.

Iako je Zaprešić u četvrtak u unaprijed odigranoj utakmici 20.kola nanio prvi poraz Zadru u ovom prvenstvu, odavno je bilo jasno da je zaliha koju je stvorila momčad trenera Šime Mijolovića jednostavno prevelika i nedostižna za bilo kojeg konkurenta. Ona formalnost dogodila se ovaj vikend. Četiri kola prije kraja Zadar ima sedam bodova prednosti nad Zaprešićem, no te dvije momčadi su već odigrale svoj dvoboj, tako da je i Zadri Zaprešiću do kraja prvenstva ostalo još tri utakmice, što je nedovoljno Zaprešićanima da prestignu Zadrane.

U gostima kod Rijeke sve je odmah krenulo u smjeru kakav se i očekivao. Nakon prve izmjene već je bilo 0:2 za Zadar. Već tada se dalo naslutiti kako kvalitetom slabiji domaćin neće imati pretjerane šanse protiv raspoloženo novog-starog prvaka. Luka Ukalović i Mario Baljak su uz manje poteškoće došli do pobjeda i preusmjerili stvari na svoj mlin Zadra. Nakon druge izmjene već je bilo 0:4 i velika prednost u drvima za Zadar, tako da su u tom trenutku Zadrani manje-više i teoretski osigurali pobjedu i titulu prvaka. U toj izmjeni odlično je odigrao Osječanin u zadarskim redovima Branislav Bogdanović koji je rušio 640 drva. Nešto slabije je odigrao Kostadin Manev, no i on je došao do relativno lagane pobjede.

Počasnu pobjedu domaćin je ostvario u posljednjoj izmjeni, kada je Kovač bio bolji od Hrvoja Marinovića. Iako je mladi Splićanin koji nastupa za Zadar rušio jako dobrih 616 drva, iskusni Kovač je uspio doći do brojke od 632, koja mu je donijela pobjedu nad kuglačem Zadra. Da pobjeda zadarskog sastava bude uvjerljivija pobrinuo se Boris Benedik.

Nakon potvrde titule prvaka, misli Zadrane u potpunosti se okreću Final fouru Europske lige koji je na rasporedu početkom travnja u Njemačkoj.

RIJEKA - ZADAR 1:7 (3518-3681) Skender - Baljak 2:2 (578 - 595), Karić - Ukalović 1:3 (590 - 608), Butorac - Manev 0:4 (561 - 597), Tometić - Bogdanović 0,5:3,5 (610 - 640), Kovač - Marinović 2:2 (632 - 616), Lenac - Benedik 0,5:3,5 (547 - 625).