Zadar je dočekao trenutak otvorenja zatvorenog plivališta na Višnjiku. Razlog je to za osmijeh na licu brojnih Zadrana, posebice unutar klubova koji se bave vodenih sportovima. Jedan od njih je plivački klub Zadar s čijim smo predsjednikom Slavkom Grdovićem razgovarali o značaju otvorenja bazena za njegov klub i vodene sportove u cjelini.057_bazen_visnjik_10_1242330053.JPG

Vjerujemo kako ste s velikim zanimanjem pratili napredak radova na plivalištu ŠC Višnjik. Možete li nam opisati kako ste osobno doživjeli trenutak otvorenja bazena na Višnjiku?

Što da vam kažem. Ovo je jedan od najsretnijih trenutaka u mom životu. Taj 14. svibnja 2009. pamtit ću zauvijek.

Je li to uistinu ono što su generacije Zadrana željno iščekivale?

Nema dvojbe. Bazen je i praktičan i lijep, nema mu premca u Hrvatskoj. Nadamo se da ćemo preseljenjem u ovaj bazen već za dvije godine, uspjeti parirati klubovima iz Zagreba i Splita, s obzirom da već i sada imamo plivače koji imaju normu za A prvenstvo.

Bolji uvjeti obvezuju. Osim što će se očekivati bolji rezultati, radit će se tijekom cijele godine, a to iziskuje i organizacijske preinake. slavko_1242423540.JPG

Mi smo i dosada imali kadar koji je kroz cijelu godinu vodio školu plivanja, obučavali smo neplivače, surađivali s vrtićom Latica i to sve na bazenu hotela Pinija. Višnjik će nam taj rad i organizaciju posla samo olakšati.

Hoće li se povećati broj članova, pojačati suradnja sa školama, ne samo iz Zadra već i iz zadarskog zaleđa, ne bi li svi mališani dobili priliku proplivati na Višnjiku?

I do sada smo imali takve programe, a ubuduće smo sigurni da će interes biti mnogo veći i već postoji strah da ćemo imati problema pronaći termine za sve zainteresirane.

Hoćete te li moći plaćati troškove najma bazena?

Uskoro ćemo razgovarati s predstavnicima Grada i uprave Višnjika o satnici i načinu financiranja, te se kao i do sada uzdamo u njihovu potporu.9a_1242299270.JPG

Što će se dogoditi sa starim plivalištem na Kolovarama koji je za mnoge Zadrane bazen uspomena?

Za sada naša adresa je i dalje na Kolovarima, tamo su naše službene prostorije.
Ljetni bazen ćemo koristiti pogotovo u radu s djecom, možda u smanjenom kapacitetu, ali ga se nećemo odreći. Dobra stvar je da nam vremenske prilike i neprilike više neće krojiti satnicu rada.

Sljedeći plan je olimpijski bazen?

Uz dva sadašnja bazena u sportskom centru, od 33 i 25 metara, u planu je pokraj njih izgraditi ljetni 50-metarski olimpijski bazen. Iako je na početku izgledalo da će izgradnja ovog sportskog centra potrajati, pred nama polako niče sportsko središte koje će biti na ponos cijelog grada.

Nakon revijalnog plivačkog natjecanja na otvaranju bazena na redu su ozbiljnija natjecanja. Kada se možemo nadati prvom?

Uskoro ćemo organizirati miting na kojem će nastupiti svi gradski klubovi. Nadam da će to biti uvod u preporod plivačkog sporta u Zadru.