RIM - Od 2011. do 2014. godine španjolski F1-pilot Fernando Alonso vozit će za Ferrari. Vijest je u nedjeljnome tiskanom izdanju objavila La Gazzetta dello Sport.

Talijanski sportski dnevnik tvrdi da je 26-godišnji Asturijac s vodstvom momčadi iz Maranella dogovorio četverogodišnju suradnju. Ferrariju bi se priključio na kraju sezone 2010. godine, dakle nakon još dvije sezone u Renaultu, te bi ostao do kraja sezone 2014. godine.

Tragom senzacionalne vijesti Gazzettini su novinari krenuli nakon što je šef momčadi Luca di Montezemolo na božićnoj večeri s novinarima koji prate Ferrari izjavio da iznimno poštuje dvostrukoga svjetskog prvaka.

"Imamo Massu i Räikkönena pod ugovorom još dvije sezone. Nakon toga, tko zna?! Alonso je veliki šampion, a još je uvijek mlad"

Ispada da bi mjesto svjetskom prvaku iz 2005. i 2006. godine (pobjeđivao je tada s Renaultom upravo Schumachera i Ferrari) trebao napraviti Finac Kimi Räikkönen, Ferrarijev svjetski prvak iz 2007. godine.

Pa ipak, sporazum koji su u Ferrariju postigli, možda čak i potpisali, s Alonsom uključuje pakt da dolazak Španjolca ovisi o budućoj formi Räikkönena. Ukoliko bi se ćudljivi Finac vratio pobjedničkim navikama, možda bi mu Talijani ipak odlučili ponuditi produžetak ugovora.