PARIZ - Počinje jedan od najvećih svjetskih događaja u automobilskoj industriji - Auto show u Parizu. Ove godine Pariz će, više nego ikada, biti u znaku hibridnih automobila i okretanja postnaftnoj eri vozila - koja pokreće struja. Uz neizbježne ljepotice sa sportskim automobilima, neki izlagači ove su godine u Parizu donijeli revoluciju - privući i ženske kupce muškim manekenima.

Najnovije Renaultove automobile potpuno pokreće struja, u komercijalnoj prodaji bit će za tri godine. Tu je i treća generacija Megana, kao i Golf šestica sa smanjenom emisijom ugljičnog dioksida. Audi je također lansirao "zeleni model" A1. Smanjenu emisiju plinova ima i nova Ferrarijeva jurilica "California".

No vjerojatno je najveće oduševljenje izazvao Citroen Hypnose. Ako vas kamerom snimi i vidi da ste umorni, promijenit će boju unutrašnjosti kako bi vas razbudio. Kompjutor zatim odabire jedan miris u skladu sa situacijom, pa ako ste malo uspavani, pustit će miris limuna.

Iako se svi izložbeni primjerci lašte, bit će ih teško prodati, posebice ove godine. Automobili niže i srednje klase većinom se kupuju na kredit, a sve banke u vrijeme velike financijske krize najprije se žele uvjeriti da ga možete isplatiti.