U srijedu navečer u zagrebačkom hotelu Westin, uz klape Kontrade te pjevački zbor Ivana pl. Zajca održana je svečana večera na kojoj su aukcijom sportskih rekvizita i trofeja prikupljana sredstva za potporu pravnim obranama hrvatskih generala od optužnica tužiteljstva haškog suda.

Nakon što su istovjetnu akciju podržali hrvatski umjetnici, sada su se za pomoć hrvatskim generalima kojima se sudi na Međunarodnom kaznenom sudu u Haagu uključili i brojni hrvatski sportaši. U srijedu je navečer održana prva aukcija na kojoj je prodano 40 sportskih artikala, što rekvizita, opreme ili trofeja, a za rujan je najavljena još jedna takva akcija. Prodajom tenisica Krešimira Ćosića i Tonija Kukoča, kacige Ivice Kostelića, kamena s Mount Everesta Stipe Božića, dresova Dražena Petrovića, Igora Štimca, Luke Modrića, Nike Kranjčara, Ivana Balića, reketa Marija Ančića i Gorana Ivaniševića, bijelog šala Ćire Blaževića te još brojnih drugih rekvizita brojnih vrhunskih hrvatskih sportaša prikupljeno je 1,524.000 kuna.

U konkurenciji najvrednijih predmeta izdvojit ćemo tenisice Krešimira Ćosića, koje su dosegle cijenu od 100.000 kuna, zatim skijašku jaknu Janice Kostelić koju je nosila na ZOI u Torinu a dosegla je cijenu od 92.000 kuna te dres Dražena Petrovića iz vremena dok je igrao za Netse koji je 'zaradio' 80.000 kuna.

Impozantan iznos dostigla je i kapa francuskog policajca te bijeli šal iz '82. koje je poklonio Ćiro Blažević, a prodani su za vrtoglavih 85.000 kuna.

Među 300-tinjak uzvanika bilo je političara, poput Borislava Škegre, Ljerke Mintas Hodak, Zdravka Tomca, Ante Kovačevića, sportskih djelatnika i sportaša, i tek jedan 'estradnjak' Mate Bulić.