ZADAR/ŽELEZNIK Uz osmijeh sreće, na krilima Pankracija Baraća i Todora Gečevskog košarkaši Zadra u Jazinama su u prvoj utakmici četvrtfinala NLB lige nakon produžetka upisali možda i najslađu pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone.„Ne smijemo upasti u zamku očekivanja treće utakmice. Mi moramo učiniti, sve, apsolutno sve, da u Železniku izborimo Final Four. Koliko god s aspekta forme to izgledalo iluzorno, uvjeren sam da mi to možemo. Na taj način dobili bismo 4-5 dana pauze uoči početka domaćeg razigravanja za prvaka gdje nas već u prvom kolu očekuje utakmica s Cibonom u Jazinama." - rekao je Aco Petrović nakon pobjede svoje momčadi u prvom susretu i nadodao:
„Prođemo li Železnik otvaraju nam se velike mogućnosti. Kroz mjesec dana ćemo se dignuti i stabilizirati u formi, a vratit će nam se i Stallworth. S ovakvim se patnjama dolazi do velikih stvari i uspjeha. Ništa ne dolazi lagano." Kapetan Todor Gečevski također najavljuje zadarski napad na pobjedu.
„Sada nam je lakše, prebacili smo teret na njihova leđa, jer nakon sretno izvučene pobjede, FMP je taj koji ne smije izgubiti sljedeću utakmicu. Idemo u Železnik po pobjedu jer mi nemamo dovoljno igrača da bi bez posljedica odradili zahtjevni period koji nam donosi velik broj utakmica u kratkom vremenu. Pobjedom, dakle, dobivamo i nužan odmor."Da Zadar ove sezone želi u NLB ligi napraviti kvalitetan rezultat kazuje i činjenica da je vodstvo kluba prvi puta u ovom natjecanju igračima na raspolaganje stavilo charter let ne bi li im se osigurali najbolji mogući uvjeti u iznimno značajnom trenutku sezone. Kao što je poznato Zadrani žele od sezone 2009/10 zaigrati u Euroligi, a najveći broj kvalifikacijskih bodova mogu osvojiti upravo kroz regionalno natjecanje. Prolaz u Final Four donosi im tri boda, a sljedeći korak još dodatnih pet bodova, čime bi sustigli momčad Cibone te u sljedećoj natjecateljskoj sezoni krenuli u konačni obračun za trogodišnji euroligaški ugovor. Utakmica počinje u 18 sati, a eventualna majstorica na predviđena je za subotu.
Kapetan Todor Gečevski također najavljuje zadarski napad na pobjedu.
„Sada nam je lakše, prebacili smo teret na njihova leđa, jer nakon sretno izvučene pobjede, FMP je taj koji ne smije izgubiti sljedeću utakmicu. Idemo u Železnik po pobjedu jer mi nemamo dovoljno igrača da bi bez posljedica odradili zahtjevni period koji nam donosi velik broj utakmica u kratkom vremenu. Pobjeda nam, znači, dolazi prolaz dalje i toliko potreban odmor."Do kraja četvrtfinalne serije zbog ozljede skočnog zgloba Aco Petrović ne može računati na usluge Shammel Stallwortha, čiji se povratak na parket očekuje za dvadesetak dana, no i bez njega uz kvalitetnije branjenje pick igre i jači pritisak na najslabiju FMP-ovu kariku, vanjsku liniju, Zadar može u Železniku zaigrati na pobjedu.