ZADAR - U Gradu košarke ovih je dana sve u znaku bure. Bura oko poraza od Heliosa, bura zbog kašnjenja isplata igračima i njihovog štrajka, bura oko preporuke Ministarstva vanjskih poslova RH da se ne putuje u Srbiju i na kraju ona prava bura i nevrijeme koji su putovanje košarkašima Zadra do Novog Sada učinili manje ugodnim. Krenimo redom. Na konferenciji za novinare nakon poraza od Heliosa u Jazinama trener Zadra Aco Petrović je ukazao kako su igrači štrajkali, izostali s treninga te da uzroke neuspjeha valja potražiti i u toj činjenici. Već u ponedjeljak uplate za zakašnjele plaće su počele stizati na račune igrača, no stigla je i kazna, kako za njih, teko i za trenera. Razlog su loše igre i rezultati u posljednja tri kola NLB lige.

-Odlučili smo ih na neki način motivirati, trgnuti, da zaigraju kvalitetno jer oni to znaju. Igrače i trenere kažnjavamo smanjenjem plaće za 20 posto, kazao je predsjednik kluba Kristijan Magaš.

Normalna atmosfera se vratila u svlačionicu, počele su pripreme za utakmicu s Vojvodinom, a onda je u srijedu poslijepodne u klub stigla preporuka Ministarstva vanjskih poslova RH da se ne putuje u Srbiju.
Razlog preporuke o neodlasku od strane Ministarstva, slovensko je priznanje neovisnosti Kosova. Sastalo se vodstvo kluba i odlučilo da se na put ipak krene.- Odluku smo prenijeli igračima, koji su podržali naš stav. Ukratsko, predstavit ćemo se novosadskoj publici, potvrdio je Magaš.

Košarka je, kada su vijesti iz Zadra u pitanju, ovaj put, ostala u drugom planu. Igrači, unatoč svemu, razmišljaju samo o sportu i protivniku.

- Drugo mjesto nam nije ugroženo, potvrdit ćemo to barem još jednom pobjedom do kraja ligaškog dijela natjecanja, zašto ne i u Novom Sadu, poručio je kapetan momčadi Todor Gečevski.