Prizemljenje u Jazinama. Težak poraz u Podgorici ostavio je dubok trag na igračima i struci kluba. Nakon ambicioznih najava sezone navijači su u šoku. Ispunili su dvoranu na otvaranju sezone, bodrili igrača na putu do pobjede u hrvatskom derbiju protiv Cibone, da bi uz male ekrane doživjeli veliko razočaranje, kako prezentacijom tako i pristupom igri u Podgorici.

- Dužan sam se u svoje i u ime igrača ispričati ljubiteljima košarke kojima je Zadar u srcu zbog onoga što smo prezentirali u subotu, zborio je pred okupljenim novinarima na konferenciji za novinare trener Zadra Aco Petrović.

- Teško mi je racionalno objasniti što se dogodilo s obzirom da protekla dva mjeseca nismo odigrali sličnu utakmicu, niti smo imali naznaka da bi se ovakav profil utakmice mogao dogoditi. U svim dosadašnjim utakmicama, kako u predsezoni tako i protiv Cibone, uspjeli smo se suparnicima nametnuti fizički. Ono što smo mi do subote radili suparnicima to je Budućnost te večeri napravila nama.

Petrović je iznio i zanimljiv detalj svoje trenerske filozofije. Odlučio je igračima pustiti  snimku utakmice iz Podgorice.

- Želim ih dodatno povrijediti, isprovocirati reakciju, pojasnio je.  

Debakl doživljen u glavnom gradu Crne Gore dugo je bio centralnom temom PRESS konferencije u čijim se završnim minutama Petrović osvrnuo i na nadolazeći izazov, Union Olimpiju u Jazinama.


- Nakon Podgorice utakmica s Olimpijom sigurno će dobiti dodatne obrise. Moramo biti spremni odigrati čvrstu obranu. Mi smo se protivnicima do sada nametali obranom. Tako moramo i nastaviti. Olimpija je vratila Miliča i Hukića, a Tau Ceramica im je na godinu dana posudila, ponajboljeg mladog razigravača Europe, Gorana Dragiča. Oko njega će se dosta toga vrtiti. Ipak, utakmicu ne bih promatrao toliko iz aspekta Olimpije jer smo mi ti koji moramo pokazati što želimo i od prve lopte odigrati onako kako smo igrali 20 minuta protiv Cibone.