Splitski "Konstruktor", koji je za gradnju "Konzumovog" prodajnog centra uzurpirao više od polovice kolnika na dijelu Ulice Ante Stračevića nasuprot Autobusnog kolodvora, ignorira odluku o zabrani radova na državnim cestama, koja važi od 15 lipnja do 15. rujna.

U zadarskoj ispostavi Hrvatskih cesta su nemoćni i tvrde kako nemaju mehanizme da u djelo provedu rješenje o zabrani radova.
- "Konstruktor" nema dozvolu za korištenje državne ceste za potrebe gradilišta, kazao je tehnički direktor Ante Šarić.

Svim izvođačima Hrvatske ceste su pravodobno poslale obavijest da 15. lipnja moraju prekinuti sve radove na državnim cestama. To su proveli građevinari "Viadukta" na gradilištu za Gaženicu, ali ne i "Konstruktor "kojem se žuri završiti radove do 12. srpnja, kada bi se trebao otvoriti Konzumov centar.
Za njih ne važi ni zabrana radova u sezoni Grada Zadra koja je stupila na snagu 1. srpnja. No, ni sam se Grad Zadar, investitor radova na Istarskoj obali, ne drži  te odluke.
Dopuštenje za izvođenje radova na izgradnji turističkog naselja dobila je "Punta Skala", a dobile su ga i OŠ "Petra Preradovća" i Muzej antičkog stakla. Na Poluotoku se, međutim, odvijaju radovi i na minipleksu "Zadarfilma", nekadašnjem "Kinu Zadar," te na zgradi Muzeja podvodne arheologije koji, prema informacijama iz gradske uprave, dopuštenje nisu ni tražili.