www.057info.hr

UVJETI KORIŠTENJA

Dobro došli na 057info, portal tvrtke RMC. Korištenjem bilo kojeg dijela portala 057info (u daljnjem tekstu "portal"), kao i sadržaja ili usluga ovog portala automatski prihvaćate sve niže navedene uvjete korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati uvjete korištenja, te se smatra kako su kontinuiranim korištenjem portala s istima upoznati, kako su ih razumjeli u cijelosti, te ih u potpunosti prihvaćaju.
Niti jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.
Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, te da će usluga uključivati različite obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala.

OPIS USLUGA

Portal 057info svojim korisnicima omogućuje korištenje različitih sadržaja i usluga sukladno ovdje utvrđenim uvjetima. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala ukoliko ne krše Uvjete korištenja.
Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane korisnika, te linkova na vanjske stranice. Portal 057info sadržaje objavljuje u dobroj namjeri.
Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost, te se portal ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup svim sadržajima portala dozvoljen je osobama bilo koje dobi.

Chat

Chat je besplatni servis portala 057info koji omoguæuje komunikaciju izmeðu korisnika portala i reguliran je Uvjetima korištenja portala.

Oglasnik

Oglasnik je besplatni servis kojim se korisnicima portala 057info omoguæuje objavljivanje sadržaja oglašavanja prodaje, kupnje i zamjene nekretnina, pokretnina, namještaja, opreme i drugih predmeta ili nematerijalne imovine i usluga, te oglašavanje ponude i potražnje zaposlenja.
Nije dopušteno objavljivati oglase čiji sadržaj nije u skladu s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske i/li međunarodnim pravom, te ovdje navedenim Uvjetima korištenja.
Nije dopušteno objavljivati oglase čiji je sadržaj neistinit, vulgaran ili neovlašteno iznosi podatke koji ugrožavaju privatnost trećih osoba.
Portal 057info nije vlasnik sadržaja objavljenih u Oglasniku portala, niti odgovara za njihov sadržaj. Uredništvo portala ne provjerava istinitost navoda u sadržajima koje objavljuju korisnici. Odgovornost za objavljivanje sadržaja koji je u suprotnosti sa zakonskom regulativom ili Uvjetima korištenja snosi isključivo korisnik koji je autor oglasa.
Oglasi koji su u suprotnosti s navedenim Uvjetima korištenja bit će obrisani odmah po utvrđivanju takvih okolnosti, a korisniku zabranjen pristup uslugama 057info portala.
Portal nije odgovoran ni za kakvu eventualnu štetu nastalu temeljem sklopljenih kupnji, prodaja, razmjena ili drugih pogodbi i dogovora koje mogu sklopiti korisnici usluge Oglasnika, kao ni za druge štete koje mogu nastati temeljem korištenja usluge Oglasnika.
Korisnicima portala u smislu ostvarivanja prava na uslugu objavljivanja besplatnih oglasa ne smatraju se tvrtke ili druge pravne osobe, veæ isključivo fizičke osobe. Unutar rubrike Oglasnik, oglasne sadržaje mogu objavljivati i tvrtke i druge pravne osobe prema uvjetima komercijalnog oglašavanja i na temelju posebno sklopljenog ugovora.

Foto report

Vaš foto je rubrika portala 057info koja korisnicima portala omoguæuje objavljivanje njihovih fotografija. Potrebno je na mail adresu [email protected] poslati mail s naznakom "za Vaš foto" ili fotografiju poslati putem za to predviđenog formulara dostupnog registriranim korisnicima.
Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja sadržaja koji nisu u skladu sa Zakonom o medijima i Zakonom o autorskim pravima, kao ni onih koji povrjeđuju privatnost ili izražavaju i potiču nacionalnu, rasnu, vjersku, spolnu ili drugu neravnopravnost ili neravnopravnost na temelju spolne orijentacije, kao i ideološke i državne tvorevine nastale na takvim osnovama, te izazivaju nacionalno, rasno, vjersko, spolno ili drugo neprijateljstvo ili nesnošljivost, kao i neprijateljstvo ili nesnošljivost na temelju spolne orijentacije, ili potiču nasilje i rat. Posebice se zabranjuje objavljivanje prijetećih, pornografskih i komercijalnih sadržaja.
Uredništvo, i nakon objavljivanja, zadržava pravo u bilo kojem trenutku privremeno ili trajno ukloniti sadržaje bez pružanja objašnjenja autoru i javnosti. Korisnik ove rubrike ne ostvaruje pravo naknadnog raspolaganja poslanim sadržajem. Korisnici ove usluge nemaju pravo na financijsku nadoknadu za poslane fotografije (objavljene i neobjavljene), a portal se obvezuje kako se navedenim sadržajima neće koristiti u komercijalne svrhe niti ih distribuirati. Uredništvo portala ne snosi odgovornost za eventualnu distribuciju ili drugu zlouporabu počinjenu od strane trećih subjekata.

REGISTRACIJA I OBVEZE KORISNIKA

Registracijom na portalu 057info korisnik dobiva korisničko ime i lozinku temeljem kojih stječe mogućnost korištenja usluge Chata, Oglasnika i objavljivanja fotografija u rubrici Foto report. Korisnik je dužan ove podatke čuvati u tajnosti i u potpunosti odgovara za svaku štetu ili zlouporabu nastalu neautoriziranim korištenjem navedenih podataka. Uredništvo portala ne provjerava istinitost navoda u sadržajima koje objavljuju korisnici. Uredništvo portala 057info ne provjerava istinitost navoda, porijeklo ni kvalitetu takvih sadržaja i odriče se svake odgovornosti po ovim pitanjima. Za istinitost sadržaja odgovorni su sami korisnici.
Portal 057info nije vlasnik sadržaja kojeg objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji portala, iako zadržava pravo korištenja nekih od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen. Sadržaji kojeg objavljuju posjetitelji i korisnici su javno dostupni što znači da su dostupni svim posjetiteljima portala.

Korisnicima portala nije dopušteno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, koji promovira ili potiče diskriminaciju na bilo kojoj osnovi, povrjeđuje privatnost ili je štetan na bilo koji drugi način,
- objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
- manipuliranje informacijama i identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala
- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

AUTORSKA PRAVA

Portal 057info polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu dozvolu tvrtke RMC ili oglašivača. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti uredništvo portala. Sadržaj objavljen na 057info portalu smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu, te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svakog navedenog ograničenja prava.

Ukoliko smatrate da je portal 057info povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren odmah po Vašoj dojavi, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po utvrđivanju istinitosti sadržaja žalbe.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Portal 057info poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Svi podaci iz procesa registracije, te ostali podaci o korisniku nisu dostupni trećoj strani. Privatni podaci o korisniku, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka , neće biti dostupni trećoj strani osim uz dopuštenje korisnika ili u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.
Portal 057info može u skladu sa zakonom prikupljati odreðene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima, te na taj naèin poboljšao portal i njegove sadržaje prilagođavajući ih publici koja ga posjećuje.
Portal 057info obvezuje se čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja Uvjeta korištenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Portal 057info sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Te stranice nisu pod kontrolom portala 057info i portal nije odgovoran za sadržaj tih stranica, niti za linkove na tim stranicama.
Poslovni odnos (što između ostalog uključuje razmjenu informacija, plaćanje, dostavu roba i usluga i sl.) između posjetitelja i oglašivača posredstvom portala 057info isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Portal nije odgovoran ni za kakvu eventualnu štetu nastalu reklamiranjem na svom portalu.

PROMJENE USLUGA I SADRŽAJA PORTALA

Portal 057info zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge bez obveze prethodne najave. Portal 057info nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

UKIDANJE I ZABRANA KORIŠTENJA USLUGA PORTALA

Portal 057info zadržava pravo ukinuti uslugu ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisnièkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani bez prethodne najave i/ili obrazloženja. Portal 057info ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa, kao ni ukidanja usluge.

PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Portal 057info zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja portala. Svaka promjena biti æe objavljena unutar Uvjeta korištenja. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.