Kolovoz u Šibeniku obilježit će nastup jedne od najpopularnijih electro skupina na svijetu. Atraktivnu lokaciju Tvrđave Sv. Mihovila, 5. kolovoza ispunit će zvukovi dobro poznatih uspješnica islandske skupine GusGus.

Bend je nastao 1995.godine na Islandu isprva kao umjetnički kolektiv. U 25 godina karijere izdali su 9 studijskih albuma od kojih je najveći komercijalni uspjeh polučio "Arabian Horse" iz 2011. godine. Surađivali su s nekima od najpoznatijih imena electro i pop scene poput Bjork, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros. Nastupali su na najpoznatijim svjetskim festivalima, a u Hrvatskoj smo ih imali prilike slušati u Zagrebu.

Organizatori koncerta, projekt Collage i Tvrđava kulture Šibenik najavljuju spektakl kojem će se pridružiti i poznati američki DJ i producent Kevin Yost s DJ setom:

"Posebno nam je zadovoljstvo što se ovaj koncert događa u Šibeniku. Ovo je prvi put da GusGus nastupaju u Dalmaciji, a Tvrđava Sv. Mihovila je doista impresivna lokacija koja može stati uz bok brojnim svjetskim pozornicama. Vjerujemo da je ovaj koncert dobra promocija za šibenski turizam te da će privući brojne inozemne goste i štovatelje dobrog zvuka koji će se ovo ljeto odmarati u Dalmaciji." - kazali su iz Collage projekta.

Uz GusGus publiku će DJ setom rasplesati domaćin A+ te Kevin Yost, producent i DJ iz Pensilvanije kojeg kritičari nazivaju maestrom deep house žanra.

Ograničen broj early bird ulaznica su u prodaji od ponedjeljka 24. travnja do srijede 10. svibnja, preko sustava Entrio, po cijeni 130kn

Ostala prodajna mjesta (od 10. svibnja):
City Point i blagajne šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone te sva prodajna mjesta Entrio

Nakon 10. svibnja do 20. lipnja cijena ulaznice na navedenim prodajnim mjestima iznosit će 190 kuna.