Na nedavno održanom E3 sajmu, Nintendo je predstavio novu konzolu, ali ne prijenosnu već kućnu, odnosno nasljednika megapopularne Wii konzole.

Nova Nintendova konzola se zove Wii U, dolazi sa novim naprednim upravljačkim uređajem i općenito daleko poboljšanim hardverom. Wii U podržava sve upravljačke uređaje sa Nintenda Wii, ali dolazi i sa vlastitim naprednim touch screen gamepadom. Wii U kontroler među ostalim značajkama ima i ugrađenu kameru, akcelerometar, mikrofon i zvučnike. Također je u određenoj mjeri neovisan o samoj konzoli. Drugim riječima, dok se na ekranu kućnog televizora vrti TV program, na ekranu Wii U kontrolera će biti moguće igrati Wii U igre.

Za Wii U je trenutno potvrđen čitav niz naslova među kojima su i Batman: Arkham City, Aliens: Colonial Marines, Dirt, Assassin's Creed, i drugi.

I dok sa strane igraće industrije stižu pohvale za novu konzolu, ulagači i igraća zajednica nisu bili nešto posebno impresionirani, pa su, zanimljivo, već sljedeći dan nakon predstavljanja, dionice Nintenda zabilježile popriličan pad vrijednosti?!?