27. siječnja 2011. Sony je na skupu PlayStation Meeting novinarima i svima nazočnima napokon službeno predstavio svoju novu prijenosnu konzolu, nasljednika Playstation Portable konzole. PSP2 osim uobičajene kratice, dobio je još jednu - NPG, New Portable Generation.

Novu generaciju uređaja, iako se sam izgled jako malo mijenjao, krase brojne dodatne tehnologije. Ono najvažnije - PSP2 ima dva analongna sticka, veliki 5' ekran osjetljiv na dodir, Six Axis kontrole, dvije kamere - prednju i stražnju, touch pad na stražnjoj strani uređaja, podršku za 3G, Wifi i Bluetooth itd.

I još jedna jako važna stvar, PSP2 je dovoljno jak da bi igre na njemu trebale izgledati kao i na Playstationu 3, a na prezentaciji je i prikazano igranje Metal Gear Solida 4, koje se malo razlikovalo od normalne, PS3 verzije. Također, u Sonyju računaju i na golem katalog PS1 i PS2 igara, što bi u konačnici moglo i te kako utjecati na prodaju konzole u svijetu.

Uređaj bi u prodaju trebao krenuti krajem ove godine, u vrijeme blagdanskog shopping ludila. Što se tiče cijene, tu se već spominju raznorazni iznosi, ali iz samog Sonyja kažu kako će PSP2 biti cjenovno prihvatljiv (vjerojatno u rasponu od 250 do 300 dolara).