Na jučerašnjem eventu u San Franciscu, Apple je svijetu predstavio brojne novitete. Na samom početku konferencije, Steve Jobs je prisutne i sve koji su konferenciju po prvi put mogli direktno „streamati" preko Mac računala ili iPhonea, zasuo sa brojkama, koje još jednom dokazuju da Apple dobro radi svoj posao. Ukratko 120 milijuna prodanih uređaja, 250.000 aplikacija u AppStoreu, više od 6,5 milijardi preuzimanja sadržaja, preko 600 aplikacija koje korisnici skinu svake sekunde itd. Impresivne brojke, a i nastavak je bio jednako impresivan.

S obzirom da je jučerašnji događaj bio „glazbene" prirode, najveća je pažnja bila posvećena novim iPod playerima. Apple je pred blagdansku sezonu odlučio obnoviti cijelu liniju, te je predstavio potpuno novi iPod Shuffle, Nano i iPod Touch. Najzanimljiviji je novi iPod Nano koji u dvostruko manjem kućištu donosi donosi istu veličinu ekrana, koji je sada multitouch. Model Shuffle, za razliku od prethodnika, vraća na tijelo uređaja upravljačke tipke, ali i dalje se radi o minijaturnom sviraču, dok najveći model u ponudi, iPod Touch, nije doživio promjenu dizajna u smijeru iPhonea 4, već je ostao sličan prethodniku, ali u znatno tanjem kućištu, koje donosi neke značajke iPhonea 4, prvenstveno Appleov „Retina display", žiroskom u tri osi, moćni A4 procesor koji se nalazu u iPhoneu i iPadu, te FaceTime, komunikaciju putem WiFi mreže, za što je opremljen i prednjom kamerom. Zanimljivo je kako su predbilježbe za nove iPode počele odmah nakon konferecije, dok će se u prodaji naći već sljedeći tjedan.

Osim nove liniji iPoda, Apple je predstavio i novi iTunes, u 10-toj inačici, koji se mogao skinuti sa njihovih stranica nekoliko sati nakon konferencije. Uz ušminkano sučelje, iTunes 10 donosi i jednu novost, Appleovu društvenu mrežu Ping, koja je trenutno dostupna u 26 zemalja diljem svijeta, gdje je omogućena kupnja glazbe putem iTunesa (Hrvatska nije u tom krugu).

Sljedećeg tjedna stiže i nova inačica iOS-a za iPhone, iPad i iPod, 4.1, a Steve Jobs je odmah najavio i inačicu 4.2 koja bi se trebala pojaviti u studenom i koja je prvenstveno namijenjena vlasnicima iPada. Verzija 4.1 ispravlja brojne bugove u prethodnoj verziji softwarea, te donosi Game centar, poboljšano fotografiranje i dr.

Za kraj je ostavljen novi Apple TV, usluga koja će amerima omogućiti da direktno na svoje televizijske ekrane streamaju hollywoodske filmove i TV serije. Po izuzetno povoljnim cijema! Jer, iako se možda cijena od 5 dolara za novi HD film nama čini puno, Apple TV u potpunosti (od nas malo bogatije) Amere riješava brige o dvd, blu-ray diskovima, te hard diskovima za čuvanje sadržaja. A TV serije će se moći skinuti (rentati) za samo 99 centi. Drugim riječima, videotekama u Americi se sprema smrt i to vrlo brzo, za otprilike mjesec dana. Za sami kraj, Jobs je sve prisutne iznenadio cijenom uređaja, koji će se moći nabaviti za samo 99 dolara (bio je 229$).

Nakon brojnih najava, Steve Jobs je svoj nastup zaključio pozivom jednim pozivom. A tada se na binu popeo Chris Martin iz Coldplaya, koji je nazočnima solo na klaviru otpjevao 3 pjesme.