Nakon par mjeseci stanke nastavljamo s akcijom/projektom „Smršavite s Ninom". Nina je zbog visokog kolesterola i loše prehrane dobila kamence u žući koje je morala odstraniti operacijskim putem. Nakon kraće stanke Nina je ponovo u akciji i vratila se suradnji s Linea Snellom, gdje nastavlja s programom mršavljenja koji uključuje redovno treniranje te zdravu prehranu.


Zablude kod mršavljenja

1. Loše biranje namirnica - jedna od osnovnih ljudskih potreba je hrana. u čovjekovoj prirodi je da više jede kada ispred njega ima više hrane. Današnje potrošačko društvo omogućuje nam da imamo veliki izbor namirnica koje su razne kvalitete, ponekad vrlo loše, koje obiluju aditivima i masnoćama, a po cijeni su dostupne.To je razlog zašto se odabiru puno više nego zdrave namirnice

Kako riješiti problem - treba ograničiti broj namirnica u kući i voditi računa o njihovoj kvaliteti.. I proizvođači hrane uvidjeli su da zdrava hrana je sve zatupljenija u prehrani, veća je proizvodnja i cijene su jeftinije.

2. Velike porcije- kada smo ograničeni na jednu porciju onda se želimo najesti "pošteno" pa se pretrpamo hranom, odnosno kada natrpamo tanjur onda imamo potrebu da ga ispraznimo.

Kako riješiti problem - samokontorlom. treba početi tako da stavimo na tanjur u početku 20% manje hrane. nakon što smo pojeli treba pričekati 20 min (vrijeme da osjetimi jesmo li siti) i tada ako osjećamo glad treba uzeti još veoma malo hrane. najbolje bi bilo imati 5-6 obroka dnevno u točno određeno vrijeme. Tada se nema osjećaj gladi, a organizam vrlo brzo prihvati činjenicu da redovno dobiva hranu pa ne mora stvarati zalihe u obliku masnih naslaga.

3. Koristiti vježbanje kao izgovor za uzimanje više hrane - to je zabluda jer rekreativci i svi oni koji povremeno vježbaju ne sagorijevaju vježbanjem onoliko kalorija koliko misle ili žele. Na primjer vježbanje 30 min na orbitreku potrošit će otprilike jednu čokoladu. Samo profesionalni i vrhunski sportaši mogu unositi više hrane jer tijekom svojih treninga više sagorijevaju.

Kako riješiti problem - u centru LS kroz individualni pristup procjeni se stanje klijentice i odredi joj se primjerena aktivnost, odnosno vježbe koje odrađuje u termo slimu. U njemu se vježba pri tempewraturi 37 °C pri djelovanju infracrvenih zraka., koji omogućuju brže sagorijevanje masnoće u organizmu. Uz primjerenu i pravilanu prehranu ovo je najučinkovitiji način gubitka viška kg i smanjivanja obujma u cm.

4. Voće i povrće je hrana koju možemo jesti koliko želimo. - voće i povrće moraju biti svakodnevno zastupljeni na jelovniku, ali treba voditi računa o vrsti voća i povrća. Sušeno voće i voćni sokovi, te škrobno povrće doprinose povećanju tjelesne težine. Voće je kaloričnije od povrća i komad voća ima oko 60 kalorija, dok povrće ima oko 25 kalorija

Kako riješiti problem - u jelovniku treba zastupiti sve hranjive tvari: ugljikohidrate - energija organizmu, bjelančevine - gradivni materijal organizma, masnoće - reguliraju tjelesnu temperaturu i potrebne su za iskotrištavanje vitamiona topivih u mastima, te vitamini i minerali - važni za normalno funkcioniranje u organizmu. Voće treba jesti u jutro, jer mu je iskoristivost u organizmu bolja, a kod izbora povrća voditi računa da se više jede ono koje sadrži više vode - krastavac, rajčica, salata, kupus, mrkva i dr.

Za više informacija posjetite www.lineasnella.hr