U ovom užurbanom vremenu, kad je svaki trenutak dragocijen i može činiti razliku kašnjenja na bitan sastanak, šminkanje može zvučati kao luksuz kojim se često ne stignemo počastiti. A trebali bi. Evo par savjeta kako se brzinski dotjerati.

Zapravo za dobro šminakanje vam trebaju tri proizvoda. Krema za toniziranje koju ćete malo izdašnije nanijeti na eventualne podočnjake. Birajte onu sa SPF-om koja će vas štititi, hidratizirati i dati tenu istu nijasnu, bez posebnih spužvica i alata za nanošenje. Stavite neutralno sjajilo za usne. Usne će izgledati punije i zdravije s nenametljivom bojom, a ne treba vam ni ogledalo da ga nanesete. Finiširajte sa slojem smeđe maskare.

Razvedrite se

Dodajte obrazima malo boje. Lagani nanos breskvastog ili rumenila boje marelice dobro stoji svim nijansama kože i podiže cijelo lice.

Skrijte izrast

Trebate sakriti vidljiv izrast kose ili ako to prakticirate, prošarane sjedine. Ako niste stigli do frizera, na problematične pramenove možete nanijeti smeđu ili crnu maskaru.

Preskočite šamponiranje

Ako nemate vremena za pravo pranje kose, pokušajte s puderom za kosu. Malo pudera će upiti suvišnu masnoću s kose. Možete čak probati i s dječjim puderom, ali samo na plavoj ili sijedoj kosi, na tamnijim je vidljiviji.

Ako nemate vremena za detaljno stiliziranje frizure, vežite kosu u visoki rep. Vežite nenametljivom crnom tankom gumicom za kosu, ili boju gumice koja vam se stapa s kosom.