Korištenje dima za dušu je običaj koji potječe od Indijanaca, piše portal Budi.In Spaljivanje bilja za emotivno, psihičko i duhovno čišćenje je također običaj koji se nalazi u mnogim religijama, iscjelivanjima i duhovnim grupama.

Dimljenje se može smatrati kao čišćenje „duhovne kuće". U teoriji, dim se veže za negativnu energiju u nama i čisti je, oslobađa negjde drugdje gdje se ona regenerira u pozitivnu energiju.

Biljke koje se najčešće koriste u dimljenju su kadulja, cedar, borovina, lavanda, tamjan, kopal. I mirisni štapići su jedna oblik dimljenja. Možete i svi sebi prirediti ritual čišćenja duše dimljenjem. Možete dimiti sebe, kristale, osobne predmete ili vlastiti dom, ured ili prostor za meditaciju ili vježbu.

Dimite se kad se osjećate loše duhom, kad ste proveli vrijeme s nekim tko je bolestan ili depresivan. Isto tako zapalite mirisni štapić tijekom meditacije ili kad se molite.

Mirisne štapiće možete kupiti svugdje, odaberite svoj miris i stavite štapić u njegovo postolje i zapalite ga, Umjesto štapića, to može biti i svijeća. Zažmirite pa si rukama približavajte dim svijeće ili štapića. Razmišljajte kako se dim veže za sve negativnosti kojih se želite riješiti i odnosi ih negdje drugdje gdje sve negativno pretvara u pozitivno. Možete i uzeti štapić ili sviječu u ruku pa kružiti njome oko onoga što želite očistiti.
Duboko dišite cijelo vrijeme i kad završite osjetite olakšanje.

Vjerujte da ste se riješili teškog tereta i da dalje idete duhovno lakši i sretniji.