Modna pravila su nepisani kod koji usmjerava naš osjećaj stila. Slijedimo ih koliko možemo, strahujući od kazni i prijekornih pogleda modne policije ili samo bezobraznih cura koje nam se smiju iza leđa. S razvojem modne industrije, ona se nadopunjuju, a mi donosimo šest zlatnih pravila i provjeravamo koliko su primjenjiva na suvremenu modnu klimu.

1.Nakit bi uvijek trebao biti iste boje
Ovo je jedno od starih pravila koje su i sami dizajneri nakita počeli ignorirati. Naravno, ako ne miješate materijale vaš će look biti klasičniji, no nije li moderno ponekad veselije? Ukoliko želite nositi oboje, uvijek možete spojiti komad koji kombinira srebro sa zlatnim detaljima.

2.Hulahopke moraju biti u boji kože ili odgovarati tonu cipela
A mrežaste čarape? A šarene tajice? Iako nije sigurno koliko će još trend trajati, taj odvažan funky look pobjeđuje hulahopke u sekundi jer svu odjeću čini puno zabavnijom.

3. Svaka bi žena trebala imati klasični kostim
Ovom pravilu nikada neće proći rok trajanja. Mnoga poslovna okruženja još uvijek ih zahtjevaju i dok se njegova pravila u smislu kombiniranja hlača, suknji i sakoa mijenjaju, odijelo ostaje trajna investicija. Hlače mu daju moderniji 'štih', no dizajneri u modu vraćaju i suknje koje obogaćuju zanimljivim materijalima.

4. Kada je šminka u pitanju, manje je više
Pravilo koje svakako trebate slijediti. Dnevna šminka trebala bi biti neutralna, a glamur ostavite za izlazak. Ovome možemo dodati još jednu natuknicu o naglašavanju: danju naglašavajte samo oči ili usne, a noć može podnijeti oboje.

5. Zimi se ne nosi bijela boja
To se zaista odnosi na cipele i torbe (o lanenim hlačama ne treba ni govoriti), no nema razloga zaboraviti na bijele samterice ili kaput. Pri odabiru tih komada trebate samo paziti na to da je zimski dan suh i sunčan.

6. Remen širi figuru
Ovo je najzastarjelije i apsolutno neprimjenjivo pravilo. Remen je ultimativni modni dodatak i ako ga možete staviti na hlače ili suknu, učinite to. Oni vaš izgled čine potpunijim. Pokušajte ih nositi na haljinu i dugu majicu.

Moda se na koncu svodi na osobni stil. Njegovo rađanje ponekad zahtjeva kršenje pravila. Najbitnije pravilo od svih je ono da se morate dobro osjećati u onome što nosite. Osobnost se nikada ne smije podrediti trendu.