ZADAR - Timberland, legendaran brand kvalitetne obuće i odjeće otvorio je vrata svoje trgovine u City Galleriji u Zadru. Razgledajte novu jesensko-zimsku kolekciju i probudite avanturistički duh u sebi!

Timberland korištenjem Green RubberTM tehnologije pomaže smanjenu utjecaja iskorištenih automobilskih guma na okoliš. Timberland predstavlja novu kolekciju obuće za jesen-zimu 2009 koje imaju visoko kvalitetne gumene potplate napravljene od reciklirane gume.

Tvrtka "Green Rubber" potpisala je ugovor o opskrbi Timberlandovih tvornica sa njihovom revolucionarnom smjesom reciklirane gume.
Smjesa "Green RubberTM" napravljena je od recikliranih automobilskih guma i koristi se u izradi potplata za određenu Timberlandovu obuću u kolekciji jesen-zima 2009.

Potplati su napravljeni od gume koja se sastoji od 50% reciklirane "Green RubberTM" gume i 50% prave gume , ova mješavina je bitna kako bi se postigla trajnost i odgovarajući učinak Timberland obuće.

Ovo je prvi put u proizvodnji gume da se ovakva reciklirana smjesa korisiti u tako visokom udjelu u finalnom proizvodu.
Za razliku od drugih smjesa reciklirane gume "Green RubberTM" smjesa zadržava 90% karakterisitka koje je imala izvorna guma od koje je napravljena.
To omogućava da se "Green RubberTM" smjesa korisiti u visokom udjelu u finalnom proizvodu.
Korištenjem "Green RubberTM" smjese Timberland pomaže smanjenu zagađenja prirode iskorištenim automobilskim gumama, jer iste postaju ponovno komercijalno upotrebljive u ekološki prihvatljivom procesu.
Timberland je prvi proizvođač obuće koji je komercijalizirao Green RubberTM tehnologiju.

Earthkeepers

Timberlandova posvećenost prirodi i očuvanju okoliša podrazumijeva uporabu organski uzgojenih i recikliranih proizvoda gdje god je to moguće. Kolekcija Earthkeepers u najvećoj mjeri odražava Timberlandove vrijednosti na djelu. Ekološki osviještena Earthkeepers kolekcja proizvedena je od pažljivo odabranih materijala kao što su: reciklirana guma za potplat, PET podstava (materijal dobiven recikliranjem PET ambalaže), organski uzgojen pamuk, te kože iz kožara koje su visoko rangirane u smislu ekološke osviještenosti (smanjena potrošnja energije, minimalno zagađivanje te očuvanje voda).