MILANO - Na večeri otvaranja Milanskog tjedna mode 2009. studenti modnog dizajna iz 28 zemalja i regija prezentirali su svoje uratke u velikom finalu za
dodjelu nagrade Triumph Inspiration Award '09. Dojmljiva modna revija održala se u slavnom muzeju dizajna La Triennale u Milanu. Ugledni stručni žiri u čijem su se sastavu našli Hilary Swank, glumica i dvostruka dobitnica Oscara, Franca Sozzani, glavna urednica talijanskog izdanja časopisa Vogue, Qi Qi, međunarodni model iz Hong Konga, Giovanni Gastel, legendarni modni fotograf, Wichy Hassan, suosnivač i kreativni direktor modne marke Miss Sixty i Jan Rosenberg, direktor Global Sales and Marketing Triumph International, odabrao je najkreativniju interpretaciju mota ovogodišnjeg natjecanja „Icons".

James Nolan (20) iz Velike Britanije osvojio je žiri svojom interpretacijom ikone "Odette & Odile" i time osvojio nagradu Triumph Inspiration Award '09. Dobitnik ne prima samo novčanu nagradu od 15.000 eura, nego se pobjednička kreacija proizvodi u ograničenom broju primjeraka kao pomoć za početak karijere. Triumphov tim dizajnera adaptirao je i interpretirao set koji je kreirao James Nolan. Uskoro kreće u serijsku proizvodnju i prodavat će se 2010. u odabranim Triumphovim trgovinama u cijelom svijetu. Drugu nagradu u iznosu od 10.000 eura osvojila je kreacija "Harbour Mirage" Katinke Poole iz Australije, a treća nagrada vrijedna 5.000 eura otišla je Shani Elkin iz Izraela i njenoj kreaciji "Jersualem".

U velikom finalu nagrade Triumph Inspiration Award '09 svi su finalisti stajali pod budnim okom zahtjevnog žirija. Žiri je sve uratke procjenjivao prema istim kriterijima: inovacija i kreativnost u interpretaciji dizajnerskog mota „Icons", individualnost, koncept, estetika, kvaliteta kod dizajna i izvedbe i prezentacija. „Uspjeh je rezultat talenta i marljivog rada. Fascinira me međuigra ta dva faktora u kreacijama mladih studenata modnog dizajna. Zaslužili su pozornicu kao što je dodjela nagrade Triumph Inspiration Award", rekla je dvostruka dobitnica Oscara glumica Hilary Swank.

Dodjela nagrade Triumph Inspiration Award pokrenuta 2008. međunarodno je
dizajnersko natjecanje stručnjaka za donje rublje iz tvrtke Triumph International. Dizajnerski moto ovogodišnjeg natjecanja bio je "Icons". Sudionici - studenti uglednih međunarodnih škola dizajna - imali su zadatak kreirati konceptualni set grudnjaka sa žicom i slip gaćica.