Slojevito odijevanje idealno je rješenje za prijelazno razdoblje, osobito jer vrijeme u ranu jesen zna biti vrlo promjenjivo. Ne samo da će vam pomoći da budete spremni u svakom trenutku i za svaku priliku, već će vam omogućiti da odjeći koju sto nosili zadnjih mjeseci 'produljite život' još malo. To će osobito razveseliti sve one žene koje su zbog ovogodišnjeg ćudljivog ljetnog vrijeme ostale razočarane jer nisu imale priliku dovoljno iznositi novu ljetnu haljinicu ili kratke hlačice, a pred nama su polako sve hladniji jesenski dani.

Dućani su se uostalom već prije koji tjedan popunili novim predjesenskim kolekcijama za prijelazno razdoblje. Stoga je krajnje vrijeme za baciti se na posao i presložiti stvari u ormaru.

Stavite na pregled ljetnu garderobu kao i onu koju ste nosili na proljeće. Odvojite komade koji bi bojom, krojem i materijalom mogli preživjeti još koji ranojesenski tjedan.

Sakoi će biti hit jeseni, a izuzetno su zahvalni za kombiniranje s topićima, majicama i tankim bluzicama koje ste nosili u ljetnim danima. Ispod njih dobro će izgledati i lagane ljetne haljinice ako im to njihov kroj i uzorak dizajn dopušta. Ako već nemate koji, onda svakako nabavite jedan jer će biti dobra investicija koja će vas vjerno služiti kako u ranu jesen, tako i zimi kada ćete taj sako nositi na dolčevite.

Hlače dimije, koje su bile hit proljeća i ljeta, i dalje su vrlo upotrebljive, kao i hlače koje se sužavaju prema kraju. Među ljetnom robom odvojite modele tamnijih boja koje će se dobro uklopiti u jesensku paletu boja. Ne trebate se odreći ni kratkih hlača. Uz najlonke, tajice ili dokoljenke moći će te ih nositi još neko vrijeme.

Potražite ljetnu odjeću koja nije previše šarena. Cvjetni ili slični razigrani uzorci jarkih boja neka pričekaju iduće ljeto ako ih ne možete uspješno uskladiti s nekim tamnim hlačama, suknjom ili jaknom koje će ih 'smiriti' i prilagoditi tmurnijim jesenskim danima. Zlatni tonovi, zemljane boje i boja lavande odlično će izgledati na preplanuloj koži, ali i u kombinaciji s neprozirnim tajicama ili blijedim rukama.

Modni dodaci također su sjajan alat za pretvaranje ljetne garderobe u jesensku. Marama ili šal oko vrata, torba tamnije 'jesenske' boje, čarape i, naravno, cipele vašu će ljetnu odjeću učiniti neprepoznatljivo dalekom od opuštenih vedrih dana provedenih na plaži ili vrućem gradskom asfaltu.