Kazalište lutaka Zadar angažiralo je novog mladog glumca Davora Tarbuka iz Virovitice koji je završio Akademiju u Osijeku. On je angažiran honorarno od 1. studenog s obzirom na to da Dominik Karakašić prelazi u HNK Zadar, potvrdila nam je ravnateljica Iris Pavić - Tumpa.

U zadarskom kazalištu trebalo bi se otvoriti novo radno mjesto za četvrtog člana glumačkog ansambla. Karakašić je posljednjih par godina bio angažiran u predstavama produkcije HNK Zadar i želi se još više okušati kao dramski a ne lutkarski glumac. U Kazalištu lutaka nije mu nedostajalo nagrada za njegove glumačke kreacije.

Kazalište lutaka bit će osvježeno s novim, mladim glumcem u ansamblu koje pomlađen s četvero glumaca koji su završili glumu i lutkarstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Iz Virovitice je lani u Kazalište lutaka stigla Ana Cmrečnjak. Prije nje, lukarski ansambl dobio je pojačanje u Linu Broziću iz Pule.

Dominik Karakašić stigao je u Zadar iz Nove Gradiške, a nakon Akademije u Osijeku, Zadranka Irena Bausović Tomljanović  udarila je novi pečat akademskom pomlađivanju lutkarskog ansambla u Zadru.

U pripremi novih predstava, ravnateljica Pavić Tumpa dala je redateljima u ponudu novog glumca Davora Tarbuka budući da na Karakašića više ne može računati.

I do sada je angažman glumaca Kazališta lutaka na dvije pozornice znao biti kompliciran za organizaciju proba, predstava i gostovanja.

U Kazalište lutaka se krajem ove godine vraća i Vjerica Vidov koja je uzela neplaćenu godinu kako bi mogla prihvatiti inozemne redateljske angažmane.