Treća po redu zadarska Plesna sezona započela je predstavom Melusine Matee Bilosnić i Nataše Kusture u prostoru Centra za kreativne industrije. 

Do kraja kalendarske godine biti će izvedeno još pet plesnih događanja U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar 7. studenog, odigrat će se predstava Dvije žene, pet žena po motivima iz zbirke pripovijedaka Priče iz davnina naše glasovite spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. U sklopu proslave Dana grada Zadra, 21. i 22. studenog u Kneževoj i Providurovoj palači održat će se deseta po redu Večer plesne minijature. Kao gosti nastupit će Plesna udruga Tiramola iz Splita s kraćim djelom Isječci, te predstava Histera u produkciji UPPU PULS iz Zagreba. Krajem istog mjeseca, 28. studenog u crkvi sv. Donata iako van Plesne sezone, najavljuje se kao plesno događanje, odigrat će se premijerno multimedijalna predstava More kao žena pomiče pločice svojih dragulja povodom Međunarodnog dana Mediterana.

U drugom dijelu Plesne sezone u sklopu Kazališne sezone Zadarski plesni ansambl izvesti će novu predstavu 1518, a planirane su i gostujuće izvedbe Umjetničke organizacije ON/A Transformeri III, Kulturna organizacija NIIT i Salto animato, Žar ptica Studija za suvremeni ples, Arhitektura pogleda Plesnog odsjeka pri ADU iz Zagreba, Kap na dlanu Umjetničke organizacije Irida iz Sv. Filip i Jakova, te za kraj u suradnji s HNK Zadar spektakularni Grand Bolero u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla u koprodukciji s EnKnap grupom iz Slovenije.

Predstave se odvijaju u svim izvedbenim prostorima u Zadru: Kazalištu lutaka, Hrvatskom narodnom kazalištu, Centru za kreativne industrije, Kneževoj i Providurovoj palači, Polivalentnoj dvorani i crkvi sv. Donat. Projekt Plesne sezone čini prekretnicu u edukaciji plesne publike jer se radi o umjetnosti koja je nepravedno zanemarena u općem obrazovanju i kulturnom prostoru, dok Zadar sa svojom dugom tradicijom i plesnom školom, brojnim umjetničkim organizacijama, udrugama i klubovima je među vodećima u interesu za plesna umjetnička događanja u Hrvatskoj.

Pokrovitelji su Grad Zadar, Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura nova.