HNK Zadar trebao je 3. listopada, gostovati u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci, ali je Kredit otkazan. Predstava je to u kojoj glume dvojica bivših dramskih prvaka tog kazališta Alen Liverić i Davor Jureško ali ih riječka publika neće imati prilike gledati.

Iz tehničkih razloga, takvu su informaciju dobili u zadarskom kazalištu i ništa više od toga.

Iz riječkog HNK su obavijestili „da se, nažalost, otkazuje gostovanje predstave „Kredit" u utorak 3. listopada. Gledateljice i gledatelji koji su kupili ulaznice mogu ih na blagajni Kazališta zamijeniti ulaznicama za predstavu „RASTANCI" 6. ili 7. listopada ili pak zatražiti povrat novca najkasnije do subote 7. listopada., napisano je.

Nitko ne zna pravi razlog zbog čega je gostovanje zadarskog kazališta propalo nakon pustih godina od kada ga nije bilo. Razmjena predstava između dva kazališta prekinuta je, ima tome više od 10 godina.

Zadarsku kazališnu sezonu otvorit će Izbacivači 19. listopada. Dvadeset godina nakon zadnje izvedbe Izbacivača, Teatar EXIT ju je ove godine obnovio s mladom i energičnom postavom. Izbacivači su bili poslijeratni kazališni hit. Predstavu je režirao 1996. godine Matko Raguž, koji je ustanovi jedan novi tip kazališta na način Teatra Exit.