Iz produkcije koja je zaslužna za hit mjuzikle te brojne kazališne predstave B Glad Produkcije dolazi novi kazališni hit „Kad udari južina" koji će Zadrani prvi vidjeti ove jeseni i to već u subotu, 7. listopada u 20 sati u HNK Zadar.

Popularne glumice i dugogodišnje prijateljice Petra Kraljev i Jagoda Kumrić zvijezde su ovog novog kazališnog hita koji nas vodi u svijet prijateljstva kroz mnoge faze, od smijeha do suza, od ljubavi do ljubomore.

„Teško mi je pronaći prave riječi za opisati osjećaj da krećemo punim tempom sa izvedbama. Jagoda i ja uživamo u glumačkom poslu i radimo ga svim srcem ali o ovakvom interesu za predstavu nismo se usudile ni maštati. Hvala vam dragi ljudi. Nećemo vas razočarati!" - istaknula je Petra Kraljev, dok je Jagoda Kumrić dodala: „Nakon tri u rekordnom roku rasprodane izvedbe u Splitu na Teatru uz more koje je pogledalo preko 1500 ljudi... što reći osim hvala! Drago mi je da je predstava prepoznata kod publike uz genijalne reakcije. Nadam se da ćemo nastaviti tako i u budućnosti, ludo se veselimo listopadu i drugim jesenskim izvedbama!"

Kad udari južina priča je o Mimi i Giti, dvije žene u ranim tridesetima koje su poput sestara, no čije prijateljstvo polako nagriza neiskrenost i čak ljubomora. Gita, izvanredno flegmatična i pomalo razmažena bogatašica, provede dane prepuštajući se mudrostima Žuži Jelinek i stvarajući najcrnje scenarije koji prijete njezinoj ljubavnoj vezi. S druge strane, Mimi je otkačena žena koja ne poznaje takt i često poseže za cigaretama i alkoholom kako bi prebrodila svakodnevne izazove. Mimi i Gita su dva potpuno različita svijeta koja su se susrela i stvorila nevjerojatno intimnu povezanost, ali i niz poteškoća koje će ih prisiliti da se suoče sa svojim najdubljim strahovima i osjećajima.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu www.entrio.hr i na sljedećim prodajnim mjestima: Ghetaldus (Kaufland, Supernova i Murvička 1), Felix 24 sata (Ul. Hrvatskog sabora 12), Music Shop COMBO (Ul. Vlatka Mačeka 12), TISAKmedia SUPERNOVA, a od ponedjeljka 2.10. na blagajni HNK.