Plesna sezona 2023/2024. u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla dovodi predstavu Melusine autorica Matee Bilosnić i Nataše Kusture koja će se održati u petak, 29. rujna u 20 sati u Centru za kreativne industrije (Put Murvice 3a).

Opipljivo i neiscrpno, živo i intimno, tijelo je fizička materija nestalne i promjenjive prirode. Inspirirano arhetipskom figurom iz srednjovjekovnih legendi, Melusine rastvara mitsko vrijeme i prostor.

Propitujući povijesno upisana značenja ženskog tijela, ovaj rad ukazuje na moć tjelesnog. Kao u suvremenoj odi tjelesnosti u mitskom ozračju, Melusine tijelo tretira kao intuitivno živo biće i kao mehanički stroj. Sveprisutna obrnuta logika pokreta naizgled lišava izvođačicu tjelesnih barijera i tako se, kao u mitu, poigrava stvaranjem vizualnih distorzija. Polazimo li od pretpostavke da je mogućnost transformacije najveća moć, Melusine dovodi u pitanje nužnost fiksnog i nepromjenjivog.

Plesna sezona je financijski podržana od strane Odjela za kulturu Grada Zadra. Rad Zadarskog plesnog ansambla financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Sve informacije pronađite na Facebook društvenoj mreži na poveznici događaja.