Izložbeni prostor koji je ove godine, uz Kneževu palaču dobio i Providurovu, privukao je rekordnih 34 tisuće posjetitelja.

Providurova palače otvorena je u travnju 2022. godine, a par dana prije Božića bilo je otvoranje velike izložbe Jedan svijet. Premješten veći dio postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti gostovat će dvije godine u zadarskom najvećem izložbenom prostoru.
Međutim, ljetni podaci posjećenosti koje smo dobili iz Narodnog muzeja, govore u prilog njihove komercijalne izložbe koja se ne može niti se da uspoređivati s nacionalnim umjetničkim blagom. Ali turisti su radije hrlili na Benksya nego na otkrivanje hrvatske likovne umjetnosti.

Komercijalna, ljetna izložba Narodnog muzeja pod nazivom "Zadar does Banksy", postavljena je od 1. lipnja u manjem izložbenom prostoru, nekadašnjim „krletkama" Kneževe palače. Do ovih dana razgledalo ju je 19 tisuća posjetitelja. U istom periodu za "Jedan svijet" ulaznicu je kupilo 4.800 posjetitelja.

Ulaznica za Banksya bila je 13 eura, a za Jedan svijet ostala je na 7 eura. S tim da je za Banksya koji je produžio do 20. listopada, organizirano i razgledavanje školaraca za koje ulaznica stoji 3 eura.