Kazališna udruga Igrajmo se organizira trodnevno kazališno događanje međunarodnog karaktera pod nazivom „Kazališni vikend za djecu i mlade".

Predstave koje će se izvesti namijenjene su svim dobnim skupinama od najmlađih do najstarijih i već su doživjele svoje uspješne premijere, a iznova se igraju u HNK ZADAR (izvedbe u 19:00 sati):

  • 12. listopada Poučak o suglasnosti (izvođač: Igrajmo se; HNK Zadar, 19.00h)
  • 13. listopada Crtež generacije (izvođač: Pozorište mladih Tuzle, BiH, HNK Zadar, 19.00h)
  • 14. listopada izložba Kazališne fotografije i razgovor s mladima na temu dramske pedagogije i kazališta i umjetničke suradnje (prostor Zadart, 18.00h); izvedba HNK Zadar 19.00 h. Cijena ulaznice 5 eura (za nastavnike u pratnji gratis ulaznica).

"Poučak o suglasnosti" namijenjen je srednjoškolcima i odrasloj publici, dok je "Crtež  generacije" namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole (od 5.razreda), srednjoškolcima, ali i odraslima s naglaskom na roditelje i sve uključene u odgojno obrazovne procese i rad s djecom i mladima.  Predstava prikazuje generacijski jaz između djece i roditelja te prepreke u vršnjačkom suživotu jednog razreda osnovnoškolaca. Kroz predstavu upoznajemo različite likove od kojih svatko nosi svoj privatni teret, svoje breme, o kojem nikome ne priča. Nakon što breme postane preteško, likovi predstave, jedni drugima, dijeljenjem svojih životnih priča pokušavaju pomoći u nadilaženju temeljnih problema - vršnjačkog nasilja i obiteljskih konflikata. Ritualima, koreografijama, igranjem sa sjenama, magičnom scenografijom koju sami stvaraju na sceni u toku predstave i dramskim scenama sudionici predstave, pune simbola, provode publiku kroz priču, navodeći istu da ili preispita svoje postupke ili se pronađe u makar jednom liku iz predstave i bude hrabrija za sve što ih čeka.