Od 21. do 23. rujna u organizaciji Umjetničke organizacije Connect4, uz potporu Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara, u Hvarskom kazalištu održat će se drugi po redu FORMAT - Festival malih formi.

 U sklopu festivala održat će se i masterclass suvremenog plesa (15+) pod vodstvom članica Zadarskog plesnog ansambla Matee Bilosnić i Nataše Kusture koji traje sva tri dana festivala. 

Radionica prati metodologiju rada na predstavi Melusine koja ujedno i gostuje na festivalu 23. rujna. Predstava je premijerno izvedena prošle godine na festivalu suvremenog plesa Monoplay - festivalu koji njeguje isključivo solo formu. Izvedba na Hvaru je šesta po redu, a uskoro se očekuje i izvedba u Zadru.

Kroz masterclass radionicu putem improvizacijskih zadataka i izvedbenih smjernica istraživat će se individualni plesni i tjelesni izraz. Osvještavanjem odnosa kralježnice i ekstremiteta težit će se proizvodnji kompleksnih plesnih fraza. Pronađena plesna materija potom će se slagati u izvedbene strukture prilagođene polaznicima radionice. Prezentacija rada radionice biti će izvedena posljednji dan, u subotu prije predstave mladih Zadranki.