U zadarskom hotelu A´Mare u subotu, 23. rujna u 18 sati održat će se humanitarna akcija namijenjena malim pacijentima na zadarskoj Pedijatriji. Izložbu slika poznate zadarske umjetnice Silvijane Dražović organiziraju zadarski Lionsi, piše HRT Radio Zadar.

Sama umjetnica poziva sugrađane da se odazovu i pomognu kupnjom jedne od 40-ak slika.

- Mi smo ovdje da osiguramo djeci veselje - veselu posteljinu, pidžamice, papučice, bade-mantile, igračke, kutije za odlaganje, male tepihe da stave nožice ujutro kad se dignu, a pored toga možda ako nešto ostane i za neke fotelje za komociju dragih roditelja koji imaju bolesnu djecu.

Dio je to njezinog ciklusa FantasyArt: Djeca to jako vole, djeca ne slikaju princeze Walta Disneya, na tu temu sam napravila ovu izložbu - kazala je na konferenciji za novinare uvijek aktivna zadarska umjetnica.

- Prioritet su dječji krevetići i kauči za majke odnosno roditelje, robica za djecu, a što se medicinske opreme tiče, tu su ultrazvuk, oprema za dječju endoskopiju i slično, kaže voditelj Odjela za pedijatriju zadarske Opće bolnice dr Tomislav Ledenko o prioritetnim potrebama odjela.

Članica Lions kluba Davorka Mezić na konferencije je uz ostalo istaknula veliku ulogu Hotela A Mare u akciji jer je osigurao prostor i sav prihod od domjenka koji se priređuje uz akciju u subotu 23. rujna od 18 sati ide Općoj bolnici Zadar.

Lionsi za ovu namjenu otvaraju i poseban žiro-račun koji će biti aktivan dva mjeseca, pa građani mogu pomoći i na taj način, sve za potrebe korisnika zadarske Pedijatrije.

Na konferenciji su sudjelovali voditelj hotela A´Mare Bruno Radić, članica Lions kluba Zadar Davorka Mezić, autorica izložbe Silvijana Dražović te voditelj Odjela za pedijatriju OB Zadar dr.med. Tomislav Ledenko.