Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar predložilo je Vesnu Sabolić za vršiteljicu dužnosti ravnateljice te ustanove u kulturi kojoj je osnivač Zadarska županija.
Ona se kao član Upravnog vijeća izuzela iz glasanja za samu sebe a svoju suzdržanost trebala bi iskazati i kao vijećnica županijske skupštine koja donosi odluku o vršiteljici dužnosti do provedbe natječaja. Takvo što do sad nije bila  praksa a niti u zakonu o muzejima piše da skupština glasa o vršitelju dužnosti. Skupština potvrđuje samo ravnateljski mandat na četiri godine.

Međutim, ovakva situacija u Zadru izvan je okvira zakona o muzejima kao i zakona o ustanovama i pretvara se u politički teatar apsurda. Upravno vijeće na čelu s Radomirom Jurićem  imalo je dovoljno vremena raspisati ponovljeni natječaj u proteklih tri i po mjeseca. Mandat aktualnoj ravnateljici  Renati Peroš završava 9. listopada.

Ali se pribjeglo iz nekih razloga privremenom rješenju prema kojem će raspisivanje natječaja biti isključiv zadatak Vesne Sabolić. Ona je proljetos otišla u mirovinu iz HEP-a gdje ja zaposlena nakon sudskog spora sa Županijom u kojoj je godinama radila u odjelu za društvene djelatnosti i neko vrijeme s Renatom Peroš.

Župan Božidar Longin je Vesnu Sabolić s diplomom Sociologija - organizator kulturnih djelatnosti, imenovao za članicu Upravnog vijeća Narodnog muzeja. Ostali članovi misle da je ona idealno privremeno rješenje s obzirom da poznate tu ustanovu iznutra. Dobila je povjerenje Upravnog vijeća na najviše godinu dana ali to mora izglasati županijska skupština koja prema nekim tumačenjima iz Upravnog vijeća može predložiti svog kandidata.