Večeras je u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 21 sat u okviru 1. Zadarskog festivala monodrame na rasporedu predstava „Mala čuda", tragikomična monodrama glumice Sanje Milardović.

Ona se u ovom naslovu publici predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica. Riječ je o višestruko nagrađivanoj predstavi vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane u kombinaciji sa nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana.

Dakle, ovo je priča o ženi u tridesetima. Nazovimo je Ana. Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela. Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje) no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno - naći način za nošenje sa nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji ju okružuje. Njezin oporavak se postepeno pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojem će pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi. U jednosatnom putovanju na relaciji unajmljenog stana u koji je Ana uselila tražeći mir i Florinog svijeta koji počiva na apsurdnim zakonitostima i diskutabilnim izborima, publika ima priliku otkriti je li teže biti čovjek ili kit, od kakvih čuda je sazdana svakodnevica svih nas, što su ideje koje dobivamo i gubimo svakim danom te kako nam one doslovno mogu spasiti život.

Projekt „Mala čuda" nastavak je platforme mladih autora umjetničke organizacije TeatruM i nastavak produkcije autorskih projekata tvz. ženskih priča i ženskih autorica.

Generalni pokrovitelj 1. Zadarskog festivala monodrame je Grad Zadar, a pokrovitelj je Zadarska županija.

Cijena ulaznica za pojedinačne predstave je 7 eura, a za komplet od osam predstava je 30 eura. Ulaznice se kupuju i preuzimaju na blagajni Kazališta lutaka Zadar, Sokolska 1, Zadar svakog dana od 19 sati do početka predstave u 21 sat, odnosno od 17 sati na dan igranja predstave u 19 sati. 

Ulaznice je moguće rezervirati na e-mail: [email protected] i [email protected] najkasnije tri sata prije izvedbe svake predstave ili na broj telefona: 023 319 181 radnim danom od 8 do 15 sati. Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti i kupiti najkasnije pola sata prije početka predstave na blagajni Kazališta lutaka Zadar. Rezervirane ulaznice koje nisu podignute na vrijeme bit će puštene u slobodnu prodaju.

--
S poštovanjem,
Udruga za kulturu i umjetnost
DRAMA PLUS