"Najsretniji čovjek na svijetu", regionalna drama nastala prema istinitoj priči, nova je prilika za poziv u goste dragoj nam Kseniji Marinković koju smo objeručke prihvatil.

Prvi pokušaj projekcije i gostovanja u srpnju je poremetila kiša, ali ovog puta se vremenska prognoza smiješi! Tako ćete ove nedjelje od 21 h, na ljetnoj pozornici Kino Zone, moći saznati sve o kandidatu Sjeverne Makedonije za nagradu Oscar!
Sarajka Asja ima 40 godina i nema partnera. Nadajući se da će upoznati nekog novog, jedne subote na majčin nagovor odlazi na speed dating. Spajaju je s 43-godišnjim bankarom Zoranom. Međutim, Zoran ne traži ljubav, već oprost...
Novi film makedonske redateljice Teone Strugar Mitevske, poznatoj po filmu "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", premijerno je prikazan u programu Orizzonti filmskog festivala u Veneciji.
U glavnim ulogama nastupaju Jelena Kordić Kuret i Adnan Omerović dok zapažene role među ostalima bilježe i Labina Mitevska, Ana Kostovska, Ksenija Marinković te Izudin Bajrović.

S Ksenijom ćemo nakon projekcije kroz moderiran razgovor zajedno otkriti iskustva sa stvaranja ove involvirajuće i u mnogočemu dojmljive priče, suradnji s mladim autorima iz regije i mnoge druge zanimljive detalje.
"Najsretniji čovjek na svijetu" je na rasporedu u četvrtak 13. srpnja s početkom od 21h, ulaznice po cijeni od 4 eura (30,14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića - između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h. Ulaznice kupljene za srpanjsku projekciju koja je bila odgođena vrijedit će i za nedjeljnu projekciju.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.