Dok se prošlog četvrtka Poljanom Branka Stojakovića prolamao smijeh uslijed gledanja posljednje Andersonove uvrnute komedije „Asteroid City", ove nedjelje nas pak očekuju napetost i drama uz još jedan uzbudljiv triler s ovogodišnjeg FMFS-a, „Zatvor 77".

Priča prati mladog računovođu Manuela koji u zatvoru čeka suđenje zbog optužbi za pronevjeru novca, uz mogućnost kazne od 20 godina. Suočen sa stravičnim uvjetima života u zatvoru, započinje pobunu i postaje vođa pokreta ujedinjenja svih zatvorenika u borbi za pravdu i promjenu zatvorskih zakona...

Dinamični španjolski triler „Zatvor 77" redatelja Alberta Rodrígueza („Močvara") inspiriran je stvarnim događajima i svjetsku premijeru je imao na slavnom festivalu u San Sebastianu gdje je oduševio publiku i kritiku, a uz napetu i potresnu priču te upečatljive vizuale, posebne pohvale je dobio i sam redatelj, odnosno, glumački ansambl predvođen Miguelom Herránom, Javierom Gutiérrezom, Jesúsom Carrozom te Catalinom Sopelana. Valja također istaknuti i kako je „Zatvor 77" do sada osvojio respektabilne 24 nagrade uključujući i 5 Goya.

„Zatvor 77" je na rasporedu u nedjelju 20. kolovoza s početkom od 21 sat, a ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića - između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.