Već ovog četvrtka Kino Zona se ponovno vraća na svoju standardnu ljetnu lokaciju kako bi vam prikazala "Asteroid City", najnoviji film osebujnog i iznimno nam dragog autora Wesa Andersona!

Augie Steenbeck dolazi ranije na konvenciju Junior Stargazer s Woodrowom, svojim intelektualnim sinom tinejdžerom, i tri mlađe kćeri.

Kad im se auto pokvari, Augie nazove svog tasta Stanleyja tražeći pomoć. Stanley, koji ne voli svog zeta, nagovara ga da ispriča djeci o nedavnoj smrti njihove majke, koju je Augie zatajio. Augie i Woodrow upoznaju Midge Campbell, slavnu ali svjetski umornu glumicu, i njezinu kćer Dinah, kojoj će, kao i Woodrowu, biti odana počast na konvenciji. Augie i Midge te Woodrow i Dinah postupno se zaljubljuju, no ubrzo se odviju događaji koji potpuno mijenjaju svijet...

Za ime Wesa Andersona znaju već i ptice na grani, no ako ste kojim slučajem ipak jedna od onih osoba koje nikad nisu pogledale neki od uvrnutih, ali krajnje urnebesnih filmova posljednjeg holivudskog "čudaka", "Asteroid City" je prava polazišna točka.

Premijerno prikazan ovog svibnja na festivalu u Cannesu, posljednji Andersonov film vješto isprepleće žanrove komedije, romantike, drame i znanstvene fantastike, a u njemu se kako to i često biva kod ovog redateljskog genija ponovno pojavljuje čitava plejada slavnih glumaca uključujući i: Jasona Schwartzmana, Scarlett Johansson, Toma Hanksa, Jeffreya Wrighta, Tildu Swinton, Bryana Cranstona, Edwarda Nortona, Adriena Brodya, Lieva Schreibera, Hope Davis, Stephena Parka, Ruperta Frienda, Mayu Hawke, Stevea Carella, Matta Dillona, Honh Chau, Willema Dafoe, Margot Robbie i Jeffa Goldbluma.

*Ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića - između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.